Het Nederlands Elftal heeft na België ook Wales verslagen in de Nations League. In Cardiff was Nederland met 1-2 te sterk voor Wales door goals van Teun Koopmeiners en Wout Weghorst. Daardoor houdt Nederland de koppositie in League A Groep 4 vast.

Debutanten Schouten en Teze

Bondscoach Louis van Gaal stuurde een compleet ander elftal dan tegen België in het veld. Elf nieuwe namen, waaronder debutanten Jerdy Schouten en Jordan Teze, overtuigden niet in de eerste helft. Plichtmatig voetbal en mogelijke zenuwen zorgden niet voor goed voetbal.

Eerste goal Koopmeiners

Vlak na rust opende Koopmeiners (assist Schouten) de score, zijn eerste doelpunt voor Oranje. Even later kwamen Frenkie de Jong en Steven Bergwijn binnen de lijnen wat resulteerde in beter voetbal. Desondanks was het Rhys Norrington-Davies die in de blessuretijd de gelijkmaker binnen kopte. Nederland zette hierna nog één keer aan. Tyrell Malacia gaf de bal vanaf links voor waarna Weghorst de bal knap langs de doelman van Wales kopte.

Nations League

Na België en Wales uit volgen er deze maand nóg twee duels in de Nations League. Zaterdag 11 juni wacht Polen thuis waarna Oranje op dinsdag 14 juni, opnieuw in De Kuip, aantreedt tegen Wales.

De winnaar van de groep in de Nations League speelt nog een finaleronde. En mocht Nederland zich niet via de normale kwalificatie kwalificeren voor het EK 2024 dan kan de Nations League nog een back-up bieden.

Schrijf een reactie