De voorselectie van het Nederlands Elftal is bekend gemaakt. Bondscoach Ronald Koeman heeft 29 spelers opgeroepen die kans maken op een plek in de definitieve selectie voor de aankomende kwalificatiewedstrijden.

Nieuwe namen

Ian Maatsen (Chelsea) en Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) zijn twee debuterende namen in de voorselectie. Verder heeft Koeman de gebruikelijke spelers opgeroepen. Tyrell Malacia en Jurriën Timber ontbreken vanwege blessures. Benieuwd naar de complete voorselectie? Bekijk onze pagina over het Nederlands Elftal.

Consternatie over niet oproepen Frimpong

Over de spelers die wél zijn opgeroepen bestaat weinig verbazing. Maar die is wel groot bij het negeren van Jeremie Frimpong. De back van Bayer Leverkusen speelt erg goed maar staat dus niet bij de bondscoach op de radar. Veel supporters zien Frimpong liever bij het Nederlands Elftal dan bijv. Daley Blind.

EK kwalificatie

Oranje speelt op donderdag 7 september om 20:45 uur in Eindhoven tegen Griekenland. Drie dagen later volgt, eveneens om 20:45 uur, een confrontatie in en tegen Ierland. Benieuwd naar het volledige programma en de stand, check onze EK kwalificatiepagina.

Schrijf een reactie