Sommige fans geven er niks om en andere liefhebbers kijken er naar uit: de presentatie van de nieuwe officiële bal van het EK. Organisator UEFA heeft de bal waar wedstrijden op het EK mee worden gespeeld gepresenteerd. De naam van de nieuwe bal: FUSSBALLLIEBE. Zie op onderstaande afbeelding hoe de bal er uit komt te zien.

Connected Ball Technology

De maker van de bal, adidas, heeft voor het eerst een technologie aan de bal gekoppeld. Hierdoor wordt het voor de scheidsrechters (en VAR) makkelijker om de juiste beslissingen te nemen. Elke beweging van de bal wordt namelijk gemonitord.

De witte bal heeft de kleurtinten rood, blauw, groen en oranje. De UEFA legt uit dat dit geïnspireerd is op het plezier van het voetbal en de energie van het toernooi. Verder zullen de ballen per speelstad nog wat verschillen. Zo wordt het betreffende stadion en de naam van de speelstad weergegeven op de bal.

Wat kunnen we we verder nog over een bal zeggen? De productie is natuurlijk duurzaam (zoals gerecycled polyester en inkt op waterbasis). We kunnen niet wachten tot het toernooi op 14 juni gaat beginnen en de bal eindelijk echt gebruikt kan worden.

Schrijf een reactie