In aanloop naar het EK 2024 speelt het Nederlands Elftal in 2024 vier oefenwedstrijden. Vrijdag stond het eerste duel van deze reeks op het programma, tegenstander: Schotland. In de Johan Cruijff Arena werd het uiteindelijk 4-0 voor de ploeg van Ronald Koeman.

Nederland in 4-3-3

Oefenwedstrijden zijn er om te nieuwe dingen uit te proberen, en dus probeerde Koeman een nieuw systeem. Waar eerder nog 5-3-2 onder zijn leiding werd gespeeld begon Oranje nu in een 4-3-3 opstelling. Tijjani Reijnders, Georginio Wijnaldum en Mats Wieffer speelden op het middenveld. Waar Reijnders een erg sterke wedstrijd speelde, en tevens de openingsgoal scoorde, vielen de laatste twee spelers wat tegen.

Desondanks was Wijnaldum wel verantwoordelijk voor de 2-0. Ondertussen kreeg Schotland aardig wat kansen om ook een treffer op het scorebord te zetten. Doelman Mark Flekken was echter steeds een sta in de weg.

Wissels zorgen voor grote uitslag

In de tweede helft werden alle wissels doorgevoerd. Zo kwamen onder andere Joey Veerman, Wout Weghorst en Donyell Malen in de ploeg. Deze laatste twee aanvallers zorgden voor de 3-0 en 4-0 waardoor Nederland uiteindelijk nog ruim, ietwat geflateerd, won.

De volgende oefenwedstrijd staat gepland op dinsdag 26 maart. Dan is in Frankfurt Duitsland de tegenstander.

Schrijf een reactie