De play-offs voor het EK zitten er op. Georgië, Oekraïne en Polen hebben zich als laatste drie landen geplaatst voor het EK 2024. Polen zit bij Nederland in Groep D, en spelen de eerste wedstrijd op zondag 16 juni om 15:00 uur tegen elkaar.

Polen of Wales

De poule van Nederland op het EK bestaat uit Frankrijk, Oostenrijk en de winnaar van Play-Off A. Na een loting bleek dit om Wales/Finland – Polen/Estland te gaan. Wales en Polen wonnen de halve finale makkelijk met respectievelijk 4-1 en 5-1.

In de finale in Cardiff tussen Wales en Polen bleef het de hele wedstrijd, ook na verlenging, 0-0. Penalties moesten dus uitsluitsel bieden op wie de eerste tegenstander van Oranje op het EK wordt. Alle strafschoppen gingen raak, alleen Daniel James van Wales miste de laatste. Daardoor plaatst Polen zich alsnog voor het EK nadat het derde was geworden in een poule met Albanië, Tsjechië, Moldavië en Faeroër.

Grote namen

Met de kwalificatie van Polen zien we enkele grote spelers terug op het EK. Wat te denken van Robert Lewandowski (FC Barcelona), Piotr Zieliński (Napoli), Jakub Kiwior (Arsenal), Wojciech Szczęsny (Juventus) en Sebastian Szymański (Fenerbahce).

Het Nederlands Elftal kan haar borst dus nat maken met Frankrijk, Oostenrijk en Polen als tegenstander in de poule. Gelukkig gaan de vier beste nummers drie ook door naar de knock-out fase.

Schrijf een reactie