Na de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland in de aanloop naar het Europees Kampioenschap, heeft Ronald Koeman zijn bezorgdheid geuit over het overvolle speelschema van de spelers. Hij benadrukte dat dit een belangrijke oorzaak is van blessures en pleitte ervoor om het aantal spelers in de selectie uit te breiden van 23 naar 26. Koeman wees op de intense druk van zowel club- als internationale wedstrijden, die spelers kwetsbaar maken door gebrek aan rustperiodes.

Praktische Overwegingen

Koeman benadrukte ook het praktische aspect: als een speler uitvalt, blijven er niet genoeg spelers over om een ​​11 tegen 11-training te houden. Hij noemde dit belachelijk, gezien de eisen van het moderne voetbal.

Achtergrond COVID-19 Aanpassingen

Deze bezorgdheid komt tegen de achtergrond van eerdere aanpassingen van de UEFA vanwege de COVID-19-pandemie, waarbij het aantal toegestane spelers voor het EK werd verhoogd van 23 naar 26 om teams meer flexibiliteit te geven. Echter, ondanks verbeteringen in de situatie rondom COVID-19, overwoog de UEFA om deze regel terug te draaien naar 23 spelers.

UEFA’s Besluit voor EK 2024

Desondanks gaat de UEFA binnenkort naar buiten brengen dat de bondcoaches het aantal van 26 spelers voor dit EK, mede dankzij Koeman’s bezorgdheid over blessures. Dit biedt teams de flexibiliteit om meer spelers te gebruiken, zelfs als er blessures optreden.

Schrijf een reactie