Terwijl het Europees kampioenschap voetbal nadert, staat het Nederlands elftal voor een reeks uitdagingen met betrekking tot blessures. Van cruciale aanvallers tot belangrijke middenvelders en verdedigers, verschillende sleutelspelers kampen met blessures die mogelijk hun deelname aan het toernooi in gevaar brengen. Laten we een kijkje nemen naar de recente blessure updates en hoe deze van invloed kunnen zijn op de selectie van Oranje voor het EK.

Aanvallers

Donyell Malen

Onze bondscoach van oranje heeft momenteel niet veel opties in de aanval, vooral nu Donyell Malen geblesseerd is geraakt. Hij kampt op dit moment met een bovenbeenblessure en moet alle wedstrijden vanaf de zijlijn bij Borussia Dortmund bekijken. Het lijkt erop dat hij waarschijnlijk de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain begin mei zal missen, maar we verwachten hem wel weer terug te zien op het EK.

Memphis Depay

Bij Memphis Depay is het momenteel niet alleen maar rozengeur en maneschijn bij zijn club Atletico Madrid. Er gaat zelfs een gerucht rond dat hij deze zomer de Spaanse club zou mogen verlaten om financiële middelen vrij te maken voor aanstaande transfers. Ondertussen is Depay onderweg om de topscorer aller tijden te worden bij het Nederlands elftal. Hij staat nog zes doelpunten achter op Robin van Persie. Hoewel wordt verwacht dat Memphis nog twee weken uit de running zal zijn, zoals we de laatste tijd hebben gezien, blijft het altijd afwachten met Depay.

Noa Lang

Het lijkt erop dat het noodlot ook toeslaat bij onze nummer 7 bij de club PSV. Tot op heden heeft hij slechts 14 officiële wedstrijden gespeeld voor de club uit Eindhoven, inclusief invalbeurten. De precieze aard van de blessure van Lang blijft onduidelijk, evenals de verwachte duur van zijn herstel voordat de creatieve buitenspeler weer in staat is om aan wedstrijden deel te nemen.

Brian Brobbey

De spits van Ajax bevindt zich in een uitstekende vorm dit seizoen, ondanks de uitdagingen die zijn elftal heeft gekend. Helaas wordt zijn vooruitgang soms belemmerd door blessures, zoals recentelijk een hamstringblessure die hem enkele weken aan de zijlijn hield. Met de afwezigheid van Memphis Depay liggen er nu kansen voor Brian Brobbey om een rol te spelen tijdens het EK, zolang zijn hamstringblessure niet te ernstig is.

Joshua Zirkzee

Joshua heeft zich dit seizoen laten gelden als een van de sterspelers bij Bologna, en hun kwalificatie voor de Champions League is daar een resultaat van. Zirkzee heeft indruk gemaakt door maar liefst 11 doelpunten te scoren en 5 assists te geven. Helaas heeft een hamstringblessure nu roet in het eten gegooid. Het is nog maar de vraag hoe lang hij uit de roulatie zal zijn, wat mogelijk gevolgen kan hebben voor zijn deelname aan het EK, wat nu op het spel staat vanwege zijn blessure.

Middenvelders

Frenkie de Jong

De ziekenboeg van Oranje breidt zich verder uit, nu Frenkie de Jong ook in twijfel verkeert. De middenvelder van Barcelona heeft afgelopen zondag een nieuwe enkelblessure opgelopen, zo ernstig dat hij zelfs per brancard van het veld moest worden gedragen. Hoewel de KNVB-arts verwacht dat hij op tijd hersteld zal zijn voor het EK, blijft het de vraag of dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn.

Mats Wieffer

Zondag liep de middenvelder van Feyenoord nog op krukken in De Kuip terwijl zijn teamgenoten de bekerfinale tegen NEC wonnen. Hij kampt met een blessure aan een spier in zijn bovenbeen, hoewel de exacte aard ervan nog niet vaststaat. Trainer Arne Slot heeft laten doorschemeren dat de blessure waarschijnlijk niet ernstig is.

Jurrien Timber

De verdediger van Arsenal heeft een lange tijd uit de running gelegen door een gescheurde kruisband die hij begin van het seizoen heeft opgelopen. Afgelopen maandag heeft hij weer eindelijk minuten kunnen maken bij de beloften van Arsenal en scoorde een prachtige treffer. Zolang zijn knie geen verdere schade oploopt, blijft de voormalige Ajacied nog steeds in de race voor een plek op het EK. Ronald Koeman verklaarde vorige maand dat hij Timber nog niet definitief heeft uitgesloten van selectie.

Verdediger

Quilindschy Hartman

Quinlindschy leek stevig op weg naar het Europese toernooi, aangezien hij zelfs heeft deelgenomen aan de voorbereidingen van het Nederlands elftal. Echter, tijdens een wedstrijd van Feyenoord tegen Utrecht liep hij een ernstige kruisbandblessure op, waardoor hij niet kan deelnemen aan het EK.

Keeper

Justin Bijlow

Justin Bijlow leek op koers te liggen voor een EK-selectie als eerste doelman voor Nederland, maar een kuitblessure zette hem twee maanden aan de kant. Timon Wellenreuther, zijn vervanger, deed het goed in zijn afwezigheid. Het blijft echter onzeker of Bijlow genoeg speeltijd zal krijgen voor het EK, hoewel hij wel weer in het laatste duel tegen Go Ahead Eagles onder de lat stond.

Schrijf een reactie