EK 2021 Boedapest

Photo by Bence Balla-Schottner on Unsplash

In Boedapest worden in totaal vier EK wedstrijden gespeeld. De hoofdstad van Hongarije is gekoppeld aan Poule F, ook wel de poule des doods genoemd. In deze groep zitten namelijk Duitsland, Frankrijk en Portugal. Het zou voor de stad mooi zijn als Hongarije zich als vierde land voor deze poule plaatst. Dan kan via de play-offs route A waar het met IJsland, Roemenië en Bulgarije strijdt om een plek op het EK 2021. Het zou dan twee thuisduels in de Puskás Aréna spelen.

Programma

Mocht het Nederlands Elftal eerste worden in Poule C dan speelt het de achtste finale in Boedapest. Aangezien die kans best aanwezig is is het goed om alvast je tripje te plannen naar deze stad. Doe het in ieder geval voordat de ticketprijzen voor vliegreizen en hotels de pan uit reizen. Deze reisorganisaties kijken namelijk ook nauwlettend mee naar de prestaties van Oranje.

Datum & TijdFaseThuisUit
Di 15 juni 18:00GroepPlay-off A (D)🇵🇹 Portugal
Za 19 juni 15:00GroepPlay-off A (D)🇫🇷 Frankrijk
Wo 23 juni 21:00Groep🇵🇹 Portugal🇫🇷 Frankrijk
Zo 27 juni 18:00Achtste finale1C3D/E/F
Bekijk ook het complete EK 2021 speelschema

Stadion: Puskás Aréna

In Boedapest worden de wedstrijden gespeeld in de Puskás Aréna (vernoemd naar de grote Hongaarse voetballer). In dit stadion passen 68.000 toeschouwers. Het is daarmee een van de grotere stadions op dit EK. Er worden in totaal drie groepswedstrijden en één achtste finale wedstrijd gespeeld.

De Puskás Aréna is gebouwd op de grond van het oude Ferenc Puskásstadion stadion. Dit stadion werd in 2016 gesloopt waarna de bouw van de nieuwe Aréna kon beginnen. Het stadion is dus echt splinternieuw, er is zelfs pas één duel gespeeld (Hongarije – Uruguay 1-2)! Het stadion ligt heel dicht tegen de stad aan, achter het grote centraal station van Boedapest. Er is geen vaste bespeler van de arena, alleen de nationale ploeg werkt er zijn wedstrijden af.

De stad Boedapest

Je hoeft niet alleen voor het voetbal naar Boedapest te gaan. Er is namelijk ook heel veel te zien en beleven in de hoofdstad. Mede door de aantrekkelijke Oost-Europese prijzen maakt het dat tot een leuke citytrip. Wil je toch een wedstrijd meepakken (buiten het EK) in Boedapest? Doe het dan gelijk goed en pak de derby Ferencvárosi – Újpest FC mee.