EK 2021 Boedapest

Update: Nederland speelt de achtste finale in Boedapest! Alles weten over het bezoeken van deze wedstrijd? We hebben een speciaal artikel geschreven met alle tips om de achtste finale in Boedapest te bezoeken.

In Boedapest worden in totaal vier EK wedstrijden gespeeld. De hoofdstad van Hongarije is gekoppeld aan Poule F, ook wel de poule des doods genoemd. In deze groep zitten namelijk Duitsland, Frankrijk, Portugal en Hongarije. Het laatste land heeft zich via de play-offs weten te kwalificeren. Via de play-offs route A versloeg het tegenstanders IJsland, Roemenië en Bulgarije. Hongarije speelt hierdoor twee thuisduels in de Puskás Aréna.

Programma

Mocht het Nederlands Elftal eerste worden in Poule C dan speelt het de achtste finale in Boedapest. Aangezien die kans best aanwezig is is het goed om alvast je tripje te plannen naar deze stad (als dat volgens de coronamaatregelen überhaupt mogelijk is). Doe het in ieder geval voordat de ticketprijzen voor vliegreizen en hotels de pan uit reizen. Deze reisorganisaties kijken namelijk ook nauwlettend mee naar de prestaties van Oranje.

Datum & TijdFaseThuisUit
Di 15 juni 18:00Groep🇭🇺 Hongarije🇵🇹 Portugal
Za 19 juni 15:00Groep🇭🇺 Hongarije🇫🇷 Frankrijk
Wo 23 juni 21:00Groep🇵🇹 Portugal🇫🇷 Frankrijk
Zo 27 juni 18:00Achtste finale🇳🇱 Nederland🇨🇿 Tsjechië
Bekijk ook het complete EK 2021 speelschema

Stadion: Puskás Aréna

In Boedapest worden de wedstrijden gespeeld in de Puskás Aréna (vernoemd naar de grote Hongaarse voetballer). In dit stadion passen 68.000 toeschouwers. Het is daarmee een van de grotere stadions op dit EK. Er worden in totaal drie groepswedstrijden en één achtste finale wedstrijd gespeeld.

De Puskás Aréna is gebouwd op de grond van het oude Ferenc Puskásstadion stadion. Dit stadion werd in 2016 gesloopt waarna de bouw van de nieuwe Aréna kon beginnen. Het stadion is dus echt splinternieuw, er is zelfs pas één duel gespeeld (Hongarije – Uruguay 1-2)! Het stadion ligt heel dicht tegen de stad aan, achter het grote centraal station van Boedapest. Er is geen vaste bespeler van de arena, alleen de nationale ploeg werkt er zijn wedstrijden af.

De stad Boedapest

Je hoeft niet alleen voor het voetbal naar Boedapest te gaan. Er is namelijk ook heel veel te zien en beleven in de hoofdstad. Mede door de aantrekkelijke Oost-Europese prijzen maakt het dat tot een leuke citytrip. Wil je toch een wedstrijd meepakken (buiten het EK) in Boedapest? Doe het dan gelijk goed en pak de derby Ferencvárosi – Újpest FC mee.