EK 2021 Boekarest

In Arena Națională, de nationale arena van Boekarest (Roemenië), worden vier EK wedstrijden gespeeld. Drie groepswedstrijden en een achtste finale duel. Boekarest is als speelstad gekoppeld aan Poule C, de groep van Nederland. Het Nederlands Elftal speelt echter geen wedstrijden in Boekarest maar werkt alle duels in Amsterdam af. Er bestaat wel een kans dat de Roemenen hun nationale ploeg in actie kunnen zien. Roemenië kan zich namelijk via de play-offs nog plaatsen voor het EK voetbal.

Programma

Tijdens het EK 2021 zullen er veel Oostenrijkers en Oekraïners in Boekarest verblijven. Deze twee landen spelen namelijk beide twee duels in de Arena Națională. De winnaar van play-off D wordt dus later bekend. Dit kan Noorwegen, Servië, Schotland of Israël zijn tenzij Roemenië play-off A wint. In dat geval speelt Roemenië twee groepsduels in Boekarest. Het zou zelfs nog kunnen dat de Roemenen ook de achtste finale nog in eigen land spelen als het een van de beste nummer 3 wordt.

Datum & TijdFaseThuisUit
Zo 13 juni 18:00Groep🇦🇹 OostenrijkPlay-off D (A)
Do 17 juni 15:00Groep🇺🇦 OekraïnePlay-off D (A)
Ma 21 juni 18:00Groep🇺🇦 Oekraïne🇦🇹 Oostenrijk
Ma 28 juni 21:00Achtste finale1F3A/B/C

Stadion: Arena Națională

Photo by Adrian Dascal on Unsplash

De nationale arena van Boekarest is redelijk nieuw. Het stadion is geopend in 2011, op de grond waar eerder het Lia Manoliustadion stond. Arena Națională biedt nu plaats aan 54.000 toeschouwers. De vaste bespeler van de arena is FCSB (Steaua Boekarest). Net zoals bij de Johan Cruijff Arena heeft het Arena Națională ook een verschuifbaar dak. Er kan dus met alle weersomstandigheden gespeeld worden.

Locatie & Vervoer

  • Adres: Bulevardul Basarabia 37-39, Boekarest 077085, Roemenië
  • Afstand tot centrum: ong. 5km