EK 2021 Boekarest

In Arena Națională, de nationale arena van Boekarest (Roemenië), worden vier EK wedstrijden gespeeld. Drie groepswedstrijden en een achtste finale duel. Boekarest is als speelstad gekoppeld aan Poule C, de groep van Nederland. Het Nederlands Elftal speelt echter geen wedstrijden in Boekarest maar werkt alle duels in Amsterdam af. Roemenië had twee thuisduels kunnen spelen maar wist via play-off route A niet te winnen van IJsland. Dat land verloor weer van Noord-Macedonië in de finale waardoor dit land nu twee duels in Boekarest speelt.

Programma

Tijdens het EK 2021 zullen er veel Oostenrijkers, Oekraïners en Noord-Macedoniërs in Boekarest willen verblijven. Deze drie landen spelen namelijk allen drie duels in de Arena Națională.

Datum & TijdFaseThuisUit
Zo 13 juni 18:00Groep🇦🇹 Oostenrijk🇲🇰 Noord-Macedonië
Do 17 juni 15:00Groep🇺🇦 Oekraïne🇲🇰 Noord-Macedonië
Ma 21 juni 18:00Groep🇺🇦 Oekraïne🇦🇹 Oostenrijk
Ma 28 juni 21:00Achtste finale1F3A/B/C

Stadion: Arena Națională

De nationale arena van Boekarest is redelijk nieuw. Het stadion is geopend in 2011, op de grond waar eerder het Lia Manoliustadion stond. Arena Națională biedt nu plaats aan 54.000 toeschouwers. De vaste bespeler van de arena is FCSB (Steaua Boekarest). Net zoals bij de Johan Cruijff Arena heeft het Arena Națională ook een verschuifbaar dak. Er kan dus met alle weersomstandigheden gespeeld worden.

Locatie & Vervoer

  • Adres: Bulevardul Basarabia 37-39, Boekarest 077085, Roemenië
  • Afstand tot centrum: ong. 5km