EK 2021 Amsterdam

Update: Amsterdam was speelstad op het vorige EK. Check hier alle speelsteden op het EK 2024.

Amsterdam is een van de twaalf city hosts van het EK voetbal! In onze hoofdstad worden in de zomer van 2021 vier wedstrijden gespeeld. Drie groepsduels van het Nederlands Elfal en een achtste finale zijn in de Johan Cruijff Arena te zien.

Programma

Datum & TijdFaseThuisUit
13 juni 21:00Groep🇳🇱 Nederland🇺🇦 Oekraïne
17 juni 21:00Groep🇳🇱 Nederland🇦🇹 Oostenrijk
21 juni 18:00Groep🇲🇰 Noord-Macedonië🇳🇱 Nederland
26 juni 18:00Achtste finale2A2B

Nieuws

Stadion: Johan Cruijff Arena

Amsterdam is in Nederland gekozen als speelstad. En daarmee is de Johan Cruijff Arena (eerder Amsterdam Arena) het decor voor de drie poulewedstrijden van het Nederlands Elftal. In het stadion, waar normaal Ajax de bespeler is, passen 54.990 toeschouwers.

Het is nog niet bekend hoeveel toeschouwers er precies aanwezig mogen zijn bij de wedstrijden in Amsterdam (vanwege het coronavirus). De KNVB gaat samen met de Gemeente Amsterdam nu voor een bezetting van minstens 25%, wat neerkomt op zo’n 12.000 toeschouwers. Later zal bekend worden hoeveel publiek er precies aanwezig mag zijn in de Joahn Cruijff Arena tijdens het EK.

Vragen over Amsterdam als speelstad

Hoeveel EK wedstrijden worden er in Amsterdam georganiseerd?

Amsterdam heeft als speelstad vier EK wedstrijden toegewezen gekregen. Drie groepsduels, met het Nederlands Elftal, en één kwartfinale tussen de nummers 2 van poule A en B.