Dat het EK in 2021 doorgaat lijkt zeker, maar mag er ook publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn? Veel voetbalfans hebben al een kaartje gekocht maar zitten vanwege het coronavirus nog steeds in onzekerheid. Als het aan de KNVB ligt wordt er alles aan gedaan om de wedstrijden in de Johan Cruijff Arena door te laten gaan, zo meldt het aan de Telegraaf.

Groepsduels Oranje

Het Nederlands Elftal speelt alle drie de groepswedstrijden in Amsterdam. Normaal gesproken zou de Johan Cruijff Arena dan voor grotendeels oranje kleuren. Het is nu nog maar de vraag of er publiek bij aanwezig mag zijn.

Vaccins en sneltesten

Inmiddels is ook Nederland begonnen met vaccineren en kan er ook steeds meer getest worden op corona. Zou het dan toch mogelijk zijn om in juni weer met publiek in de stadions te spelen? Een woordvoerder van de KNVB meldt het volgende: “We werken binnen het profvoetbal alvast toe naar een hybride overgangsmodel, waarin vaccinatie en coronatesten naast elkaar zullen bestaan.”

Begin 2021 wordt al een test gedaan bij Keuken Kampioen Divisie clubs Almere City en NEC Nijmegen. Er wordt (beperkt) publiek toegelaten bij de wedstrijden om te testen of stadionbezoek bijdraagt aan verspreiding van het virus. Veel hangt ook af van de vaccinatiestrategie van de overheid.

Amsterdam is een van de twaalf speelsteden tijdens het EK 2021. Het zou ook zo kunnen zijn dat er in het ene land wél en in het andere land geen publiek aanwezig mag zijn, mogelijk afhankelijk van de besmettingsgraad per land.

Wordt vervolgd…

Schrijf een reactie