Om deze vraag gelijk maar te beantwoorden: UEFA baas Aleksander Ceferin zegt van wel. Goed nieuws dus voor alle voetballiefhebbers die zich al tijden verheugen op het Europees Kampioenschap voetbal. Zoals bekend zou het EK eigenlijk in 2020 gespeeld worden maar vanwege het coronavirus is het verplaatst naar de zomer van 2021, van 11 juni t/m 10 juli om precies te zijn.

Het EK gaat zeker door

Aan de Duitse programma Sportschau van ARD laat Ceferin weten dat het EK zeker door kan gaan. “We zijn er absoluut zeker van dat het EK in 2021 door kan gaan. We hopen uiteraard dat we het in twaalf landen kunnen blijven organiseren, maar we houden ook de ogen open om het terug te dringen naar minder speellocaties.”

Door heel Europa of in bubbel?

Zoals bekend wordt het EK in 2021 in twaalf speelsteden (waaronder Amsterdam) georganiseerd. Of het op deze manier door kan gaan is door het onvoorspelbare coronavirus nog niet zeggen. De UEFA houdt echter nog steeds vast aan het huidige plan. Een toernooivorm zoals de Champions League (knock-out fase in Lissabon) of Europa League (in het Ruhrgebied) staat nog niet op de planning.

Met of zonder publiek

Er zijn dus nog veel onzekerheden over het EK. Behalve de speellocaties is het ook nog niet bekend of er publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden. Alle tickets van 2020 zijn al omgezet naar 2021, maar of de stadions voor 100% gevuld kunnen worden is nog niet zeker. Ceferin daarover: “We houden overal rekening mee: met publiek, zonder publiek, of met 30, 50 of 70 procent van de stadioncapaciteit.”

Schrijf een reactie