In de derde- en vierde speelronde van de Nations League heeft het Nederlands Elftal gelijk gespeeld tegen respectievelijk Bosnië en Herzegovina en Italië. Het eerste duel in Bosnië eindigde in 0-0, en ook tegen Italië werd niet gewonnen. In Bergamo stond na negentig minuten 1-1 op het scorebord.

Derde plaats Nations League

Door de twee gelijke spelen staat Nederland nu op een derde plek Groep 1 van League A in de Nations League. Polen voert de ranglijst aan met zeven punten, Italië volgt op zes en Oranje heeft nu vijf punten uit vier duels. Bosnië en Herzegovina heeft slechts twee punten en lijkt naar League B te degraderen. Oranje zou zich, net zoals de vorige editie, nog kunnen kwalificeren voor de eindronde van de Nations League. Het dient de laatste twee duels (thuis tegen Bosnië en uit in Polen) dan wel goede resultaten te boeken. Daarnaast is het afhankelijk van Italië.

Wisselende systemen De Boer

De nieuwe bondscoach, Frank de Boer, lijkt er nog niet over uit welk spelsysteem er gehanteerd moet gaan worden op het EK in 2021. De laatste wedstrijd tegen Italië werd er in een 5-3-2 formatie gespeeld en dat resulteerde in een aantal mooie aanvallen. Er werden echter ook genoeg kansen weggegeven, al kan dat ook komen door weinig gewenning aan het nieuwe systeem. De wedstrijd daarvoor, tegen Bosnië, werd er 4-2-3-1 gehanteerd en in de oefenwedstrijd tegen Mexico nog 4-3-3. We zijn heel benieuwd welk systeem er gebruikt gaat worden op het EK volgende zomer.

Schrijf een reactie