Donderdag 8 oktober werden de halve finales van de EK play-offs gespeeld. Zestien landen maakten nog kans op vier felbegeerde EK plaatsen. Ook in de poule van Nederland op het EK 2021 voegt zich nog een land via de play-offs toe. Na de halve finales weten we dat dit Georgië of Noord-Macedonië wordt.

Halve finales play-offs

De play-off is verdeeld in vier groepen van vier landen. Donderdag werden de halve finales gespeeld waarna de finales op donderdag 12 november volgen. In de Play-off groep D won Georgië met 1-0 van Wit-Rusland en Noord-Macedonië met 2-1 van Kosovo. Deze twee landen gaan in Skopje uitmaken wie er zich bij Poule C (met Nederland, Oostenrijk en Oekraïne) voegt op het EK.

Håland mist EK

Welke landen zien we mogelijk nog meer op het EK in actie? Een overzicht van alle finales die op 12 november gespeeld worden:

Play-OffThuisUit
A🇮🇸 IJsland🇭🇺 Hongarije
Bnoord-ierland Noord-Ierland🇸🇰 Slowakije
C🇷🇸 Serviëschotland Schotland
D🇬🇪 Georgië🇲🇰 Noord-Macedonië

In de halve finale werd Noorwegen uitgeschakeld door Servië. Dat betekent dat we de superspits van Borussia Dortmund, Erling Braut Håland, helaas niet in actie zien op het EK. Ook kersverse PSV spits Eran Zahavi kunnen we niet bewonderen op het eindtoernooi. De aanvaller werd met Israël uitgeschakeld door Schotland. Zahavi mistte zelfs de beslissende strafschop in de penaltyserie.

Geen Ieren op de tribunes

Ook Ierland is uitgeschakeld in de halve finale. Het land verloor na strafschoppen van Slowakije. Mocht er op het EK 2021 publiek aanwezig zijn (nu nog niet duidelijk vanwege covid-19) dan moeten we de hartstochtelijke Ieren dus missen. Buurland Noord-Ierland wist de kwalificatiewedstrijd wel te winnen, van Bosnië en Herzegovina.

Schrijf een reactie