Wij gingen er al een tijdje vanuit maar nu heeft ook de UEFA bevestigd dat de data van het EK 2020 een-op-een worden verplaatst naar 2021. Daardoor start het Europees Kampioenschap nu op vrijdag 11 juni in plaats van 12 juni.

Nieuwe speelschema Oranje

Wat betekent het nieuwe EK speelschema voor Oranje? Het Nederlands Elftal speelt de groepswedstrijden nu op de volgende data in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam:

Datum & TijdThuisUit
Maandag 13 juni 21:00🇳🇱 Nederland🇺🇦 Oekraïne
Donderdag 17 juni 21:00🇳🇱 Nederland🇦🇹 Oostenrijk
Maandag 21 juni 18:00🇲🇰 Noord-Macedonië🇳🇱 Nederland

Ook speelsteden blijven ongewijzigd

Voor het eerst wordt het EK in twaalf Europese steden georganiseerd. Alle speelsteden blijven ook in 2021 host van het toernooi. We schreven al eerder dat het voor Amsterdam ook geen probleem was om er met de gemeente en UEFA uit te komen.

Data play-offs en Nations League ook bekend

Nog steeds niet alle plekken op het EK zijn ingevuld. Er zijn nog vier plaatsen te verdelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een play-off systeem waarbij zestien landen kans maken op vier plaatsen. Meer informatie hierover vind je op onze speciale play-off pagina. De halve finales worden op donderdag 8 oktober gespeeld, de finales op donderdag 12 november.

De Nations League wedstrijden staan al vrij snel op het programma. De groepsduels worden op verschillende data gespeeld in september, oktober en november, dit verschilt per groep. De programma’s voor al deze wedstrijden check je op de Nations League pagina.

Schrijf een reactie