Update 10 mei: Onderstaand artikel schreven publiceerden we vorig jaar juni. Arjen Robben maakte toen bekend het opnieuw te proberen bij FC Groningen. Na opnieuw blessureleed speelde Robben zondag 9 mei een goede wedstrijd tegen FC Emmen. Nu stelt de media opnieuw de vraag: moet Robben mee naar het EK?

Bondscoach Frank de Boer heeft al aangegeven dat hij op dit moment niet twijfelt over deze keuze. Aan Robben dus de taak om zich bij Groningen nog enkele wedstrijden goed te laten zien. Mogelijk kan hij De Boer dan toch aan het twijfelen brengen. Lees hieronder het originele artikel.


Zaterdag 26 juni kwam Arjen Robben met verrassend nieuws. De voormalig top international keert terug bij de club waar hij zijn voetbalcarrière begon: FC Groningen. Robben is in het seizoen 2020/2021 dus weer te zien op de Nederlandse velden. En dat rijst gelijk de vraag: zien we Robben ook nog terug op het EK in 2021?

Na Bayern München een jaar pauze

Robben speelde tien jaar lang bij Bayern München en wist daar vele prijzen te pakken. Zo werd de 36-jarige buitenspeler maar liefst acht keer kampioen en werd ook de Champions League veroverd. Het leek er op dat Robben zijn carrière in Duitsland afsloot want na het seizoen 2018/2019 zette hij er een punt achter. FC Groningen probeerde Robben echter nog één keer over te halen, met succes. De speler uit Bedum keert terug naar zijn oude liefde.

Fit blijven grootste uitdaging voor rentree

De bijnaam van Robben is niet voor niets de Man van Glas. Robben liep namelijk flink wat grote- en kleine blessures op gedurende zijn loopbaan. Na een jaar zonder club lijkt fit blijven de grootste uitdaging. Robben staat echter ook bekend als een op en top prof die er alles aan zal gaan doen om super fit terug te kregen bij Groningen zo meldt hij ook op clubsite. “Of dit lukt, weet ik nu nog niet. Wat ik wel weet, is dat het aan mijn inzet en motivatie niet zal liggen. Het is nu mijn droom om weer in het shirt van FC Groningen te spelen.”

Haalt Robben de 100 interlands?

De linksbuiten staat momenteel op 96 interlands. Het Nederlands Elftal leek een gesloten boek maar wat nou als dit seizoen in de eredivisie prima verloopt? Robben neemt zeer veel ervaring mee en de spoeling in de Oranje aanval is vrij dun. Bondscoach Ronald Koeman zal de verrichtingen van Robben dus zeker in de gaten houden.

Schrijf een reactie