De KNVB heeft bekend gemaakt dat het Nederlands Elftal alle wedstrijden in 2020 in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam speelt. Dit vanwege de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus. Of er publiek bij de wedstrijden van Oranje aanwezig mag zijn is nog de vraag.

Drie wedstrijden Nations League

Nederland zit in de Nations League in een poule met Italië, Polen en Bosnië en Herzegovina. Oranje begint met twee thuiswedstrijden op vrijdag 4 en maandag 7 september, beiden om 20:45 uur, tegen respectievelijk Polen en Italië. De wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina staat op zondag 15 november om 18:00 op het programma. Naast de Nations League speelt Nederland waarschijnlijk ook nog twee oefenwedstrijden. Of deze thuis of uit gespeeld worden is nog de vraag.

Extra veiligheid in Johan Cruijff Arena

Vanwege het coronavirus mogen er in vele landen nog steeds geen toeschouwers bij voetbalwedstrijden aanwezig zijn. De verwachting is dat er richting september wel steeds meer supporters de duels kunnen bijwonen. In de Johan Cruijff Arena is er meer ruimte om de veiligheid van bezoekers te garanderen. Hoeveel toeschouwers er aanwezig mogen zijn bij de wedstrijden van het Nederlands Elftal is nog niet bekend.

Schrijf een reactie