De wedstrijdtenues waarin het Nederlands Elftal op het EK 2021 zal verschijnen zijn gepresenteerd! De KNVB heeft het tenue, shirts en shorts (zowel thuis als uit), van Oranje op 1 september bekend gemaakt. Nike is opnieuw de ontwerper van de shirts. Benieuwd hoe de spelers van het Nederlands Elftal er op het EK bijlopen en waar je de kleding kunt kopen?

Nederlands Elftal shirts

De shirts van Oranje zijn onder andere te koop via kledingsponsor Nike. Een normaal thuisshirt kost €89,99 en een Vapor Match shirt €139,99. Het verschil met het Vapor Match shirt is dat de internationals dit shirt dragen en het normale shirt een replica is (het scheelt ook €50). De KNVB zou het shirt in april uitbrengen maar dit is vanwege het uitstel van het EK ook uitgesteld. Ditzelfde geldt voor het uitshirt van het Nederlands Elftal. Ook de trainingspakken van het Nederlands Elftal zijn de laatste tijd populair. De speciale EK pakken worden ook later pas gepresenteerd.

Thuisshirt

Oranje is natuurlijk dé kleur van het Nederlands Elftal. Dus ook voor het EK in 2021 zal het shirt deze kleur zijn. Het opvallende: zowel het shirt als de broek van het thuistenue is oranje. Dat is echter niet het meest unieke aan dit tenue. Als je goed kijkt zie je namelijk de oranje leeuw op het shirt afgebeeld, natuurlijk bekend van logo wat op de borst prijkt. Daardoor krijgt het tenue gelijk een stoere uitstraling. Naast oranje bevat het shirt vooral zwarte accenten. Benieuwd waar je het shirt kan kopen? Check onze speciale pagina over het Nederlands Elftal EK shirt met alle prijzen en aanbiedingen.

Uitshirt

Het uitshirt van het Nederlands Elftal is een omgekeerde versie van het thuisshirt. Dat betekent een zwart shirt met oranje accenten. Verrassend is dat het uitshirt een kraag bevat, wat bij het thuisshirt niet het geval is. Op onderstaande foto is het niet goed te zien maar in de nieuwe gelekte designs zie je een kraag met knopen en oranje banen.

Nederlands Elftal trainingspak 2021

Ook het trainingspak van het Nederlands Elftal is de laatste jaren erg populair. Het pak van 2018-2020 was volledig zwart met oranje accenten en lijkt erg op het uittenue waar Nederland op het EK 2021 mee gaat spelen. Het is nog niet bekend wat de nieuwe stijl van het trainingspak richting het EK wordt. Zodra dit gepresenteerd wordt houden we je natuurlijk op de hoogte! Vergeet niet op onze nieuwsbrief in te schrijven (onderaan deze pagina) om automatisch op de hoogte te worden gehouden van de laatste ontwikkelingen rond het nieuwe tenue en -trainingspak van het Nederlands Elftal.

Geschiedenis Nederlands Elftal shirts

Nederland heeft altijd in oranje (thuis) shirts gespeeld. Rond 1928 zien we de eerste variant: een compleet oranje shirt met het logo van de KNVB, de bekende leeuw, rechts op de borst. Door de jaren heen veranderd het shirt niet veel. Al zijn er natuurlijk wel verschillende tinten oranje. In de jaren tachtig zien we de herkenbare retro shirts voorbij komen. Deze zijn mede zo herkenbaar omdat oranje het toen natuurlijk fantastisch deed met de EK winst in 1988 als bekroning. In de geschiedenis van uitshirts komen vooral de kleuren zwart en blauw (licht en donker) terug.

Schrijf een reactie