Zaterdag speelde Liverpool de derby tegen Everton. Al na elf minuten moest Virgil van Dijk, aanvoerder van het Nederlands Elftal, het veld verlaten. Achteraf werd bekend dat zijn kruisband gescheurd is. Daar staat normaliter zo’n zeven tot acht maanden herstel voor. Precies de tijd tot het EK in de zomer van 2021…

Gaat Van Dijk het EK halen?

De grote vraag die elke fan het Nederlands Elftal nu bezighoudt. Als we zeven/acht maanden rekenen vanaf de blessure (17 oktober) dan kom je uit in mei/juni. Het EK begint op 11 juni, maar Van Dijk zal ook nog wedstrijdfit moeten worden. Het dus nog zeer de vraag of Van Dijk het EK volledig fit gaat halen.

I’ll be back

Al één dag na de wedstrijd komt Van Dijk met een bericht op social media over zijn herstel. Wat opvalt is de positieve insteek, zo kort na het oplopen van deze vervelende blessure. Het volledige bericht:

Centraal duo geblesseerd

Oranje mist nu zowel Van Dijk als Matthijs De Ligt in het hart van de verdediging. De Ligt werkt op moment van schrijven hard aan het herstel van zijn schouderoperatie en is naar verwachting in november weer fit. Tot die tijd kan bondscoach Frank de Boer ook een beroep doen op centrale verdedigers Stefan de Vrij en Nathan Aké.

Schrijf een reactie