Update 7 april 2021: Onderstaand artikel is inmiddels weer achterhaald. De plannen van bijna alle speelsteden zijn bekend. De meeste stadions gaan voor een bezetting van zeker zo’n 20% tot 50%. Lees hieronder de originele tekst:

Voor het eerst in de geschiedenis wordt het EK door heel Europa georganiseerd, in twaalf speelsteden maar liefst. Dit besluit was al lang voor de intrede van het coronavirus genomen maar kon qua timing dus niet slechter. Bijna in heel de wereld wordt het aantal reisbewegingen beperkt maar voor het EK zou dat dus wel noodzakelijk zijn. De geluiden uit Europa klinken echter steeds positiever.

Kopenhagen heeft toestemming voor minimaal 11.000 toeschouwers

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een van de speelsteden tijdens het EK 2021. In het Parken Stadion, normaal het onderkomen van FC Kopenhagen, worden vier duels afgewerkt. De drie groepsduels van Denemarken en een achtste finale. De overheid heeft toestemming gegeven dat er tijdens deze wedstrijden minimaal 11.000 toeschouwers aanwezig mogen zijn. Dit wordt aantal wordt later mogelijk nog verhoogt als het coronavirus meer onder controle is.

UEFA wil duidelijkheid van speelsteden

De UEFA, organisator van het toernooi, wil van de twaalf speelsteden voor 7 april weten wat de verwachting is qua publiek dat aanwezig mag zijn in de stadions op het EK. De KNVB en de gemeente Amsterdam maken binnenkort hun plannen duidelijk. Naast deze steden heeft ook Sint-Petersburg, waar de Rode Duivels twee groepswedstrijden afwerken, al informatie bekend gemaakt over de aanwezigheid van publiek. De Russen willen het Krestovskistadion voor minimaal 50% gevuld hebben tijdens het toernooi.

Schrijf een reactie