Na een aantal edities gemist te hebben heeft Jong Oranje zich weer gekwalificeerd voor het EK onder 21. Dit toernooi wordt georganiseerd in Hongarije en Slovenië en Nederland is ingedeeld in de poule bij Duitsland, Hongarije en Roemenië. De openingswedstrijd tegen de Roemenen eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Botman en Gakpo gespaard

Bondscoach Erwin van der Looi koos ervoor om Sven Botman en Cody Gakpo te sparen voor de eerste wedstrijd tegen Roemenië. Jordan Teze begon daardoor in de basis. Jong Oranje begon goed en dat resulteerde na ruim een kwartier spelen in de openingstreffer. Perr Schuurs wist een corner van Justin Kluivert goed in te koppen.

Lang kon het tweede elftal van Nederland echter niet genieten van de voorsprong. Andrei Ciobanu schoot vier minuten later namelijk een schitterende vrije trap binnen. Daardoor bleef de ruststand op 1-1 steken.

Blij met een punt

In de tweede helft kwam Gakpo er in voor Myron Boadu maar ook toen wist Jong Oranje geen grote kansen te creëren. Ook niet na het, volgens vele late, inbrengen van Brian Brobbey (in de 80e minuut) zat de winnende goal er niet in. Nederland moest zelfs oppassen voor een tegentreffer. De Roemenen werden in de slotfase namelijk nog erg gevaarlijk waardoor Kjell Scherpen zich ontpopte tot man van de wedstrijd.

Het volgende duel voor Jong Oranje staat zaterdag op het programma, dan is Jong Duitsland de tegenstander. Het team sluit af met een duel tegen gastland Hongarije. De nummers 1 en 2 van de poule gaan door naar de kwartfinale.