Op woensdag 21 juni start het EK Onder 21. Nederland heeft zich ook gekwalificeerd en gaat een gooi doen op de titel. Het toernooi staat nu nog niet in de spotlight, waarschijnlijk vanwege de wedstrijden van het grote Nederlands Elftal in de Nations League, maar het EK voor Jong Oranje staat dus voor de deur!

Openingswedstrijd tegen Belgen

Jong Oranje speelt de eerste groepswedstrijd tegen België. Vervolgens wachten nog duels tegen Portugal en medeorganisator Georgië. Het EK Onder 21 vindt namelijk plaats in zowel Georgië als Roemenië. Alle wedstrijden van Nederland worden gespeeld in Tbilisi.

Datum & TijdThuisUitLocatie
Wo 21 juni 18:00🇧🇪 België🇳🇱 NederlandTbilisi
Za 24 juni 18:00🇵🇹 Portugal🇳🇱 NederlandTbilisi
Di 27 juni 18:00🇳🇱 Nederland🇬🇪 GeorgiëTbilisi

Mocht het eerste of tweede worden in de poule dan kwalificeert Nederland zich voor de kwartfinale van het toernooi.

Zonder Frimpong, met Gravenberch en Brobbey

Jeremie Frimpong bedankte onlangs voor de uitnodiging van bondscoach Erwin van der Looi. De verdediger actief bij het Duitse Bayer Leverkusen was eerder afgewezen voor het grote Oranje en lijkt het niet voor minder te doen. Wél in de selectie van Jong Oranje zitten o.a. Ryan Gravenberch en Brian Brobbey. Benieuwd naar de volledig selectie? Check dan onze speciale overzichtspagina met ook alle 23 spelers die opgeroepen zijn voor Jong Oranje.

Schrijf een reactie