Update 06-06: Daley Blind en Tijjani Reijnders hebben de 23-koppige definitieve selectie toch niet gehaald. Deze spelers blijven wel stand-by mocht er nog iemand uitvallen. Ook Memphis Depay is afgevallen vanwege een blessure.


Ronald Koeman heeft de definitieve selectie van Oranje voor de finale ronde van de Nations League bekend gemaakt. Deze wedstrijden worden halverwege juni gespeeld. In de selectie treffen we enkele verassende namen en ontbreken er ook namen die eerder wel speelden.

Noppert voor Cillessen

We beginnen bij de keepers. Koeman heeft de voorkeur gegeven aan Andries Noppert in plaats van Jasper Cillessen. Justin Bijlow en Mark Flekken complementeren het keeperstrio. In de verdediging ook een opvallende naam: Daley Blind. De reserve van Bayern München krijgt de voorkeur boven o.a. Jeremy Frimpong die helemaal buiten de selectie is gelaten. Ook Stefan de Vrij, die met Internationale nog de Champions League finale speelt, ontbreekt.

Debuut voor Reijnders

Voor het eerst in de definitieve selectie: Tijjani Reijnders. De middenvelder van AZ bekroont zo een uitstekend seizoen met een plek in de Oranje ploeg. Ajax spelers Steven Berghuis en Davy Klaassen ontbreken in de middelste linie. Dat geldt ook voor spits Brian Brobbey in de voorhoede.

Bekijk de complete selectie op onze Nederlands Elftal pagina. Feyenoord is nu met drie spelers (Bijlow, Geertruida en Wieffer) hofleverancier van Oranje.

Schrijf een reactie