Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorlopige selectie van het Nederlandse Elftal voor de duels in de Final Four bekend gemaakt. De naam van AZ speler Tijjani Reijnders valt op, hij debuteert in de voorselectie. In totaal zijn er nu 32 spelers geselecteerd die kans maken op de definitieve selectie voor de twee duels in juni.

Final Four start tegen Kroatië

Het Nederlands Elftal speelt op woensdag 14 juni om 20:45 in Rotterdam de halve finale tegen Kroatië. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Italië. De winnaars treffen elkaar op zondag 18 juni eveneens in Rotterdam, de verliezers in strijd om plek 3 in Enschede. Deze vier landen hebben zich voor de Final Four gekwalificeerd via de Nations League.

Opvallende afwezigen

Reijnders maakt dus zijn debuut in de voorlopige selectie van Oranje. De andere namen kennen we al van eerdere selecties. Er zijn wel een aantal opvallende spelers die ontbreken. Zo heeft Koeman spelers als Ryan Gravenberch, Jeremie Frimpong, Quilindschy Hartman en Kenneth Taylor niet opgeroepen. Zij spelen met Jong Oranje in de voorbereiding op het EK onder 21.

Benieuwd naar alle namen in de voorselectie? Check dan onze speciale pagina over het Nederlands Elftal. Naast de selectie kun je hier ook o.a. het speelschema vinden.

Schrijf een reactie