Het EK 2024 moet nog plaatsvinden maar organisator UEFA is al druk bezig met de planning voor de Europese Kampioenschappen daarna. Inmiddels is het bekend dat het Verenigd Koninkrijk of Turkije het EK in 2028 zal organiseren.

In oktober bekend wie EK 2028 host

Op 12 april sloot het proces waarin landen zich konden aanmelden voor de organisatie van het EK. Het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Noord-Ierland, Ierland, Schotland en Wales samen) en Turkije waren de enige kandidaten die zich aangemeld hebben. In oktober beslist de UEFA waar het toernooi georganiseerd wordt.

Ook aanmeldingen voor EK 2032 bekend

Niet alleen voor 2028, ook voor 2032 is de aanmeldingsprocedure gesloten. En ook hier heeft Turkije zich voor aangemeld. De enige andere aanmelding voor dit toernooi komt van Italië. Turkije heeft dus dubbel ingezet en hoopt een van de twee toernooien binnen gehaald.

Stadions Verenigd Koninkrijk staan al vast

Mocht het Verenigd Koninkrijk aangewezen worden als gastland in 2028 dan is het al bekend waar de EK wedstrijden worden gespeeld. De stadions voor dit toernooi zijn al aangewezen. De organisatie heeft vooral gekozen voor grotere, moderne stadions verdeeld over vijf landen. Een overzicht:

  1. Wembley Stadium (Londen, Engeland)
  2. National Stadium of Wales (Cardiff, Wales)
  3. Tottenham Hotspur Stadium (Londen, Engeland)
  4. City of Manchester Stadium (Manchester, Engeland)
  5. Everton Stadium (Liverpool, Engeland)
  6. St James’ Park (Newcastle, Engeland)
  7. Villa Park (Birmingham, Engeland)
  8. Hampden Park (Glasgow, Schotland)
  9. Dublin Arena (Dublin, Ierland)
  10. Casement Park (Belfast, Noord-Ierland)

Engeland organiseerde het EK ook al in 1996. Het toernooi vond toen volledig in Engeland plaats in plaats van verspreid door het Verenigd Koninkrijk zoals in 2028 de bedoeling is.

Schrijf een reactie