De UEFA heeft groot nieuws naar buiten gebracht: Bilbao en Dublin worden geschrapt als speelsteden op het EK 2021. Het Europees Kampioenschap voetbal zou in twaalf steden, waaronder Bilbao en Dublin, georganiseerd worden maar doordat deze steden geen publiek kunnen garanderen sluit de UEFA deze steden nu uit. Het EK wordt dus nu in slechts elf steden gespeeld.

Sevilla aangewezen als nieuwe speelstad

Zoals we eerder schreven vervangt Sevilla nu Bilbao als Spaanse speelstad. De vier wedstrijden die in Dublin gespeeld zouden worden gaan nu naar Sint-Petersburg (drie groepsduels) en Londen (één achtste finale).

Eis van UEFA: speel met publiek

Ondanks de coronacrisis heeft de UEFA wel een harde eis aan de speelsteden & stadions: publiek moet gegarandeerd kunnen worden als het EK in juni begint. Bilbao en Dublin konden echter niet aan deze voorwaarden voldoen. Fans die tickets hebben voor wedstrijden die in deze stadions gespeeld worden ontvangen via de UEFA een update.

Ierland niet gekwalificeerd

Een reden dat Dublin niet staat te springen om massa’s reisbewegingen in de stad zou met de afwezigheid van Ierland op het EK te maken kunnen hebben. De Ieren wisten zich via de play-offs niet te plaatsen voor het toernooi, waardoor alleen landen als Zweden, Polen en Slowakije in het stadion van Dublin te zien zouden zijn.

Schrijf een reactie