Bondscoaches mogen niet 23 maar 26 spelers selecteren voor het EK. The Times maakt bekend dat de UEFA dit snel zal aankondigen. Nederlands Elftal trainer Frank de Boer mag dus zeer waarschijnlijk drie extra spelers meenemen naar het toernooi.

Update 4 mei 2021: De UEFA heeft nu bevestigd dat er 26 spelers geselecteerd mogen worden. Mocht een speler positief worden getest op covid-19 of een ernstige blessure oplopen tijdens het toernooi dan mogen die spelers ook vervangen worden. Dat geldt in ieder geval voor veldspelers, keepers mogen altijd al worden vervangen bij een blessure.

Extra spelers vanwege corona

De reden dat de selecties mogen worden uitgebreid heeft te maken met het coronavirus. Stel dat er tijdens het toernooi spelers positief getest worden op het virus dan zijn er meer mogelijkheden. Ook de volle speelkalender heeft invloed op het besluit van de UEFA. Spelers hebben meer wedstrijden, korter op elkaar gespeeld waardoor de kans op blessures groter wordt.

Welke spelers neemt De Boer extra mee?

De grote vraag is welke drie spelers de bondscoach van Oranje nu tóch gaat meenemen naar het EK. Twijfelgevallen zijn bijvoorbeeld Cody Gakpo, Teun Koopmeiners en Wout Weghorst. Bekijk de laatste selectie van het Nederlands Elftal op onze speciale landen pagina.

Schrijf een reactie