De wedstrijden op het EK worden in Spanje niet in het San Memés stadion in Bilbao maar het La Cartuja-stadion in Sevilla gespeeld, zo meldt het Spaanse 20Minutos. De UEFA en Spaanse bond zullen dit vrijdag bevestigen. Bilbao kan volgens de UEFA niet voldoen aan de vereisten. Het Spaanse elftal speelt haar groepswedstrijden dus nu mogelijk in het Zuiden in van Spanje in plaats van het Noorden. Naast de groepswedstrijden staat er ook nog een achtste finale op het programma in Spanje.

Vereisten UEFA

Deze vereisten zouden in het bijzonder betrekking hebben tot de toegestane capaciteit vanwege het coronavirus waarover het San Memés stadion beschikt. Het Baskenland wil hier geen compromissen over sluiten.

La Cartuja Stadion

Het plan is nu om in het Estadio de La Cartuja in Sevilla te gaan spelen. Het bezoek van de UEFA-inspecteurs aan het stadion heeft als doorslag gegeven dat de wedstrijden van de Spaanse elftal daar zullen plaatsvinden. Het idee is om 25% van het stadion te bezetten met fans en mochten de ontwikkelingen rondom de pandemie positiever worden, kan dit worden uitgebreid tot 35%. Opvallend genoeg heeft La Cartuja geen vaste bespeler, Sevilla en stadgenoot Real Betis spelen in hun eigen onderkomen.

Wedstrijdschema Spanje

De eerste drie wedstrijden van het Spaanse elftal worden dus gespeeld in Sevilliaanse stadion. Spanje is ingedeeld in Poule E en neemt het in de groepsfase op tegen Zweden (14 juni), Polen (19 juni) en Slowakije (23 juni). Het La Cartuja-stadion is ook gastheer in de achtste finale, de wedstrijd tussen de winnaar van groep B en een van de beste nummers 3.

Schrijf een reactie