Update 13 april 2021: Maandag kwam de burgemeester van München, Dieter Reiter, terug op onderstaand bericht. Daarin kondigde de Duitse bond samen met het organisatiecomité aan dat ze voor een bezetting van 50% gaan tijdens de EK wedstrijden. De burgemeester wil daar echter nog niks van weten. “Op dit moment kunnen we het niet uitsluiten dat er geen fans aanwezig zullen zijn.” Wordt vervolgd…


Alle speelsteden leverden begin april een plan bij organisator UEFA in betreft het aantal toeschouwers dat aanwezig mag zijn de wedstrijden van het EK. Ook München is met de Allianz Arena speelstad van het Europees Kampioenschap voetbal. De Duitse voetbalbond gaat voor een bezetting van zeker 50%.

Vier wedstrijden in München

In de Allianz Arena worden vier wedstrijden gespeeld: drie groepsduels en één kwartfinale. Duitsland speelt alle poule wedstrijden in eigen land, tegen Frankrijk, Portugal en Hongarije. Philip Lahm, hoofd van het organisatiecomité, zegt het volgende aangaande het publiek bij de wedstrijden: “Er zijn verschillende scenario’s. Ik denk niet dat het realistisch is te hopen op een volledig gevuld stadion. Maar toeschouwers ontvangen zal wel mogelijk zijn. We gaan in onze plannen uit van een aanwezigheid van 0 tot 50 procent van de stadioncapaciteit. We blijven optimistisch en zetten ons werk verder.”

Niet alle speelsteden kunnen publiek garanderen

In München zal dus waarschijnlijk wel publiek aanwezig mogen zijn, hoe zit dat bij andere speelsteden? De meeste landen/organisaties gaan voor een minimale bezetting van 25%. Er zijn echter twee speelsteden die (nog) geen publiek kunnen garanderen: Bilbao (Spanje) en Dublin (Ierland). Deze organisaties hebben tot 19 april om een nieuw plan in te dienen, anders kan de UEFA andere locaties aanwezen.

Schrijf een reactie