Jong Oranje is het EK Onder 21 begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van België. De eerste helft domineerde Nederland en kreeg het goede kansen. Na afloop mocht Oranje van geluk spreken dat het een punt overhield aan de openingswedstrijd. Dat was vooral te danken aan doelman Bart Verbruggen die enkele mooie reddingen in huis had.

EK Onder 21 van start

Tegelijkertijd met Nederland – België werd Georgië tegen Portugal, ook beide in Tbilisi, gespeeld. Daardoor zaten er bijna geen toeschouwers in het stadion van mede gastland Georgië (Roemenië is de andere host). In deze sfeerloze omgeving ging Jong Oranje toch flitsend van start. Via de snelle Summerville en balvaste Brobbey werden prachtige aanvallen opgezet. Zo raakte Taylor een keer de paal, maar de bal wilde er niet in.

Groot verschil tussen eerste- en tweede helft

Na rust zagen we een compleet andere wedstrijd. België was via o.a. Openda en De Ketelaere erg gevaarlijk. Tot doelpunten kwam het deze wedstrijd echter niet. De Nederlandse doelman Verbruggen bleek een sta in de weg voor de Belgen. De keeper, die ook nadrukkelijk bij het grote Oranje op de deur klopt, wacht deze zomer een mega transfer van Anderlecht naar Brighton (naar verluidt voor 20 miljoen euro) en liet deze wedstrijd zien waarom. Via invallers als Mijnans en Burger werd Oranje nog wel gevaarlijk in de tegenstoot maar ondanks de vele doelpogingen eindigde de wedstrijd in 0-0.

Volgende tegenstander: Portugal

Nederland speelt de volgende wedstrijd op zaterdag 24 juni om 18:00 uur tegen Portugal. Dat land verloor de openingswedstrijd verassend met 2-0 van Georgië. Bekijk alles over het EK met Jong Oranje op onze speciale toernooipagina.