Het Nederlands Elftal is er niet in geslaagd de eerste WK-kwalificatie wedstrijd tegen Turkije te winnen. Sterker nog, het verloor in Istanbul met maar liefst 4-2. Oranje kwam nog terug na een 3-0 achterstand maar het mocht niet baten.

Krul in het doel

Oranje begon met Tim Krul in het doel, Jasper Cillessen raakte op het laatste moment geblesseerd. Bondscoach Frank de Boer koos verder Kenny Tete boven Denzel Dumfries en voor Steven Berghuis op de rechterflank. Verder zagen we de gebruikelijke namen in de basis.

Burak Yilmaz beul van Oranje

Na een kwartier spelen scoorde Yilmaz de openingstreffer door een van richting veranderd schot. Even later was het weer raak voor de aanvaller van Lille doordat Donyell Malen een overtreding maakte binnen de zestien. Yilmaz liet Krul vanaf zestien meter kansloos en zo werd de ruststand 2-0.

De Boer had zijn mannen ongetwijfeld met een goede boodschap de tweede helft ingestuurd. Maar Hakan Calhanoglu zorgde al na 30 seconden voor de 3-0 door een mooi afstandsschot. Er moest gewisseld worden en o.a. Davy Klaassen en Luuk de Jong werden ingebracht. Beide spelers zorgden voor een goal waardoor het weer spannend werd in de Turkse hoofdstad. Het was echter opnieuw Yilmaz die de spanning weg nam door voor de 4-2 te zorgen.

De overwinning van Turkije lijkt wat geflatteerd maar Oranje speelde alles behalve goed. De volgende WK-kwalificatiewedstrijden wachten Letland en Gibraltar. Voor minder dan twee (ruime) overwinningen wordt niet getekend.

Schrijf een reactie