Bondscoach Frank de Boer heeft de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal bekend gemaakt voor de WK-kwalificatieduels tegen Turkije, Letland en Gibraltar. Deze selectie telt 31 namen, nieuw zijn Maarten Stekelenburg (Ajax) en Jeremiah St. Juste (FSV Mainz 05). Bekijk de volledige selectie op onze speciale pagina.

Eind maart drie WK kwalificatiewedstrijden

Oranje begint op 24 maart de WK-kwalificatie tegen Turkije. Drie dagen later is Letland de tegenstander in de Johan Cruijff Arena en op 30 maart volgt een uitwedstrijd tegen het kleine Gibraltar. Het Nederlands Elftal zit verder in de poule bij Montenegro en Noorwegen. De nummer van van de groep plaatst zich direct voor het WK 2022, de nummer 2 heeft nog kans op plaatsing via de play-offs.

Spelers naar Jong Oranje vanwege EK onder 21

Jong Oranje speelt van 24 t/m 31 maart groepswedstrijden op het EK onder 21. Het is ingedeeld in Poule A met Hongarije, Duitsland en Roemenië. Daardoor zijn enkele spelers zoals Botman, Koopmeiners en Boadu teruggezet naar het Jong team. De Boer zegt daar het volgende over: “Voor de ontwikkeling van jonge spelers is het goed om wedstrijden op een eindtoernooi te spelen. Om die reden heb ik een aantal jongens niet opgenomen in onze voorlopige selectie, zodat ze het EK met Jong Oranje kunnen meemaken. Uiteraard is het A-elftal altijd leidend, maar waar het kan willen we natuurlijk rekening met andere teams houden.”

Schrijf een reactie