Vorig jaar hadden we natuurlijk al gehoopt op het Europees Kampioenschap voetbal. Zoals bekend moest het toernooi een jaar worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Maar 11 juni 2021 is het zo ver, over precies 100 dagen start het EK! We blikken vooruit, kan het Nederlands Elftal weer eens een eindtoernooi winnen?

Het EK gaat in 2021 zéker door

Een veel gestelde vraag: gaat het EK komende zomer wel door? De UEFA heeft bevestigd dat het toernooi in juni zeker plaats gaat vinden. Of dat in de originele vorm, in twaalf verschillende landen, gaat gebeuren staat echter nog niet vast. We hebben hier een speciale pagina aan gewijd met alle updates.

Blijft Amsterdam speelstad?

Daar is de UEFA nog niet over uit. De timing om het EK in twaalf speelsteden kriskras door Europa te organiseren kon qua timing niet slechter. Alle reisbewegingen dragen niet positief bij aan het de ontwikkeling van het coronavirus. De komende weken hakt de organisator waarschijnlijk een knoop door of de wedstrijden van Oranje in Amsterdam worden gespeeld of ergens anders in Europa.

Nederlands Elftal in Poule C

Nederland treft in Poule C van het EK Oostenrijk, Oekraïne en Noord-Macedonië. Voor een gunstig verloop van het toernooi is het bereiken van de eerste plaats belangrijk. Ook de nummers 2 en vier beste nummers 3 gaan door naar de achtste finale. Het doorkomen van de groepsfase moet voor het Nederlands Elftal dus geen enkel probleem zijn.

Schrijf een reactie