Op vrijdag 11 juni start het EK 2021 al en Oranje speelt de eerste wedstrijd op zondag 13 juni tegen Oekraïne. Het Nederlands Elftal is daarom maandag 24 mei begonnen met de voorbereiding op het toernooi. In dit artikel zetten we alle belangrijke data van de voorbereiding op een rijtje.

Trainen in Zeist en Portugal

De spelers van het Nederlands Elftal komen maandag bij elkaar in Zeist om daar op het KNVB complex een week te trainen. Woensdag 26 mei zal De Boer de knoop doorhakken en de definitieve selectie bekend maken. Er moeten nog acht spelers afvallen van de 34-koppige voorselectie. Vervolgens reist de ploeg zaterdag naar Faro in Portugal voor een trainingskamp waar ook een oefenwedstrijd tegen Schotland op het programma staat. Alle data op een rijtje:

DatumInfo
24 t/m 29 meiTrainingsweek in Zeist
26 meiBekendmaking definitieve selectie
29 mei t/m 5 juniTrainingskamp Portugal
2 juni 20:45Oefenwedstrijd tegen schotland Schotland (Estádio Algarve)
Vanaf 5 juniTraining in Zeist
6 juni 18:00Oefenwedstrijd tegen 🇬🇪 Georgië (Grolsch Veste)
13 juni 21:00Groepswedstrijd tegen 🇺🇦 Oekraïne
17 juni 21:00Groepswedstrijd tegen 🇦🇹 Oostenrijk
21 juni 18:00Groepswedstrijd tegen 🇲🇰 Noord-Macedonië

Team Base Camp

Het EK wordt deze editie niet in één of twee landen georganiseerd, maar door heel Europa. Elk land heeft daarom een zogenaamd Base Camp waar vanuit het naar de EK wedstrijden toewerkt. Het Nederlands Elftal verblijft in het Woudschoten-hotel in Zeist en traint op de naastgelegen KNVB campus.

Oranje speelt alle groepswedstrijden in de eigen Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Vanaf Zeist hoeft het, in tegenstelling tot vele andere landen, niet ver te reizen voor de poule duels.

Schrijf een reactie