Bondscoach Luis Enrique van Spanje heeft voor flink wat ophef gezorgd met de bekendmaking van de Spaanse selectie voor het EK. De trainer heeft slechts 24 spelers opgeroepen (26 toegestaan), laat Sergio Ramos thuis en neemt bijvoorbeeld Aymeric Laporte (eerder Frans jeugdinternational) wél mee.

Aanvoerder Ramos gepasseerd

Ramos sukkelt al het hele seizoen met blessures. De 35-jarige verdediger kwam dit seizoen slechts vijftien competitiewedstrijden uit voor Real Madrid en speelde ook lang niet alles mee met het Spaanse elftal. De beslissing van Enrique lijkt voor Ramos onverwacht te komen. De aanvoerder van Spanje heeft de meeste interlands voor het land ooit gespeeld maar kan op weinig krediet van Enrique rekenen.

Laporte, Sarabia en Traoré opvallende namen

In elke linie heeft de bondscoach wel een verassende speler geselecteerd. Zo kwam Laporte zeer vaak voor het Franse jeugdelftal uit, maar nog nooit voor het grote Frankrijk. Daardoor kan de verdediger van Manchester City alsnog voor La Roja uitkomen. Ook voor Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain) en Adama Traoré (Wolverhampton Wanderes) lijkt de uitnodiging niet verwacht.

24 in plaats van 26 spelers

Waarom Enrique twee spelers minder oproept dan is toegestaan is nog niet bekend. Het zou te maken kunnen hebben met het tevreden houden van de bank of werken met een kleinere groep. Voor afvallers zoals Ramos, maar ook bijvoorbeeld Íñigo Martínez zal dat een zware beslissing zijn geweest.

Schrijf een reactie