EK’s en WK’s zijn bij uitstek dé momenten voor spelers om te pieken. De hele wereld kijkt naar de belangrijke wedstrijden en ziet wie indrukt maakt en wie niet. Elk toernooi staan er wel een paar spelers op die zich openbaren aan de miljoenen toeschouwers en de scouts. Tijdens het EK van deze zomer zijn dit de 5 revelaties.

1. Pedri (Spanje)

Achttien jaar oud pas en nu al basisspeler bij Spanje; Pedri brak dit seizoen onder Ronald Koeman door bij FC Barcelona, debuteerde bij de nationale ploeg en maakt iedere wedstrijd weer een geweldige indruk. Zijn statistieken spreken voor zich. De jongste Spanjaard ooit op een EK legde van alle spelers de meeste kilometers af (61,5) en heeft een passnauwkeurigheid van 91 procent(!).

Met afgemeten passes en een uitstekende techniek wordt Pedri in eigen land vergelijken met Andrés Iniesta. Het wonderkind is trots op die vergelijking. Van kinds af aan is hij al supporter van FC Barcelona. Zijn vader is zelfs voorzitter van de fanclub op Tenerife. Mede dankzij Koeman, die Pedri in zijn debuutjaar maar liefst vijftig wedstrijden liet spelen, maakt de jonge Spanjaard zijn dromen waar. Dat belooft veel goeds voor Barça komend seizoen. Als je dé EK-sensatie van dit jaar zelf wilt bewonderen kun je via P1 Travel FC Barcelona tickets kopen.

2. Patrik Schick (Tsjechië)

Patrik Schick toont aan hoe je met vijf goede wedstrijden je naam in Europa kunt vestigen. De Tsjechische aanvaller stond voorafgaand aan het EK nog niet bij iedereen op de radar, maar is dit toernooi net zo trefzeker als Cristiano Ronaldo. Schick scoorde vijf keer, waaronder een goal tegen Nederland en een fraai doelpunt tegen Schotland vanaf 45 meter.

Met zijn vijf EK-goals komt Schick op gelijke hoogte met Milan Baros, één van de beste spitsen van Tsjechië ooit. Baros scoorde op het EK van 2004 ook vijf keer. Schick stond bekend als een spits die in de Serie A en de Bundesliga regelmatig zijn doelpuntjes meepikte, maar door zijn opvallende productie tijdens dit toernooi zal hij met meer bewondering worden bekeken. Bayer Leverkusen kan volgend seizoen veel goals verwachten óf gaat mogelijk veel geld verdienen met de verkoop van de spits.

3. Leonardo Spinazzola (Italië)

De meeste aanvallen van Italië gaan dit EK over de linkerflank en de man die daar verantwoordelijk voor is luistert naar de prachtige Italiaanse naam Leonardo Spinazzola. De linksback van AS Roma is dit toernooi dé uitblinker bij Italië. Met de bal aan de voet stoomt hij iedere wedstrijd meerdere keren gevaarlijk op naar voren. Van alle spelers kwam hij dit seizoen het vaakst in het zestienmetergebied van de tegenpartij. Helaas voor Spinazzola liep hij in de kwartfinale tegen België een zware achillespeesblessure op en eindigde zijn geweldige toernooi vroegtijdig.

Als er deze zomer geen megabod komt voor Spinazzola keert de Italiaan terug bij AS Roma. Je kan komend seizoen in de Serie A dus genieten van zijn rushes en dribbels langs de zijlijn. Een extra reden om een wedstrijd in Stadio Olimpico te bezoeken. Tickets voor AS Roma scoor je via P1 Travel.

Tekst gaat verder onder afbeelding

4. Denzel Dumfries (Nederland)

Ook bij Oranje was een vleugelverdediger het onderwerp van gesprek. Denzel Dumfries kennen we in de Eredivisie als een hardwerkende rechtsback die regelmatig de achterlijn haalt. Maar tijdens het EK liet hij zich van een andere kant zien. In de eerste wedstrijd tegen Oekraïne werd hij de matchwinner door de 3-2 te maken. En in de tweede wedstrijd tegen Oostenrijk scoorde de Rotterdammer weer!

De rechtsback heeft van PSV toestemming gekregen om met andere clubs te gaan praten. Internazionale en Everton worden genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers, maar ook andere scouts zullen vermoedelijk positieve rapporten delen met hun technisch directeur. Wij zijn zeer benieuwd waar we Dumfries volgend jaar zien spelen!

5. Bukayo Saka (Engeland)

Engeland kent een succesvol EK. Dat komt mede door het goede spel van een aantal jonge spelers, zoals Bukayo Saka. De negentienjarige aanvaller werd tijdens zijn eerste wedstrijd tegen Tsjechië meteen verkozen tot man van de wedstrijd. Die titel verdiende hij door zijn dribbels en het voorbereidende werk bij de enige goal van de wedstrijd. Op Wembley, vlakbij het huis waar hij werd geboren, speelde de Arsenal-speler de sterren van de hemel. Een verhaal uit een jongensboek.

Met zijn sterke lichaamsbouw, snelheid en dribbel kan Saka als winger, vleugelverdediger en op het middenveld spelen. Hij is nu al één van de sterren van de nieuwe generatie van Engeland en Arsenal. Absoluut een speler voor wie je naar het stadion gaat. En dat kan gelukkig weer. Geniet vanaf de tribune van de dribbels van Saka tijdens wedstrijden in het Emirates Stadium. Koop je Arsenal tickets bij P1 Travel.

Schrijf een reactie