Goed nieuws voor mensen met een kaartje voor een van de EK wedstrijden die in Amsterdam gespeeld worden. De KNVB, de gemeente en het ministerie van VWS hebben besloten dat er deze zomer zeker 12.000 toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA aanwezig mogen zijn.

Groepswedstrijden Nederlands Elftal

Alle drie de poule wedstrijden van Oranje worden in Amsterdam gespeeld. Tegenstanders zijn achtereenvolgens Oekraïne (13 juni), Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni). Met de nu aangekondigde toegestane 12.000 toeschouwers zal minstens 20% van het stadion gevuld zijn. Er wordt ook nog een achtste finale gespeeld in Amsterdam, maar dit duel gaat tussen de nummers 2 van Poule A en B (Nederland zit in Poule C).

Mogelijk nog meer (of minder) publiek

Het EK wordt in twaalf speelsteden georganiseerd, elk land/stad moest voor 7 april een plan bij de UEFA aanleveren betreft de aanwezigheid van publiek. Amsterdam zet nu dus in op 12.000 man, maar dat aantal kan de komende periode nog oplopen. Mocht de corona situatie verbeteren dan kan er mogelijk ook meer publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn. Er zijn mogelijk wel voorwaarden aan het bezoek verbonden, zoals het aan kunnen tonen van een negatieve test of vaccinatiebewijs.

Hoop op meer toeschouwers

Gijs de Jong, toernooidirecteur namens Nederland, is blij met de vooruitzichten: “Geweldig dat we op koers liggen voor een EK met publiek Dit is een historisch toernooi, waar Nederland deel van uitmaakt. Daar hoort gewoon publiek bij te zijn. Fantastisch dat de minister en de burgemeester van Amsterdam er ook vertrouwen in hebben dat een EK met publiek in juni op een veilige, verantwoorde én feestelijke manier kan plaatsvinden. We kijken ernaar uit 12.000 toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA te ontvangen, maar beseffen dat het coronavirus onvoorspelbaar is en er geen garanties zijn. We blijven echter goede hoop houden dat de situatie in juni zodanig verbeterd is, dat er zelfs meer toeschouwers bij kunnen zijn.”

Schrijf een reactie