Het EK start op vrijdag 11 juni, maar wanneer worden de selecties bekend gemaakt? De bonden van de 24 landen moeten tien dagen daarvoor, dus uiterlijk op dinsdag 1 juni de selecties hebben ingeleverd bij organisator UEFA. Update 26 mei Frank de Boer heeft zijn definitieve selectie bekend gemaakt! Bekijk ook de selecties van alle andere landen.

26 spelers waarvan 3 keepers

Een selectie dient uit 26 spelers te bestaan waarvan zeker drie keepers. Mocht een speler geblesseerd raken vóór de eerste wedstrijd op het EK, dan mag nog een vervanger worden opgeroepen. Een UEFA official checkt wel of een speler écht zodanig geblesseerd is dat hij niet meer kan spelen.

Drie spelers extra?

Door het coronavirus werden verschillende competities uitgesteld dit seizoen. Daardoor ontstond een overvolle voetbalkalender. De UEFA heeft daarom besloten vijf, in plaats van drie, wissels toe te staan op het EK. België, Frankrijk en Italië hebben nu ook verzocht om een selectie van 26 (i.p.v. 23) spelers samen te stellen. En met succes: bondscoaches mogen drie spelers meer selecteren.

Schrijf een reactie