Het EK start op vrijdag 11 juni, maar wanneer worden de selecties bekend gemaakt? De bonden van de 24 landen moeten tien dagen daarvoor, dus uiterlijk op dinsdag 1 juni de selecties hebben ingeleverd bij organisator UEFA.

Selectie Nederlands Elftal

Frank de Boer, bondscoach van Oranje, zal de selectie waarschijnlijk iets eerder bekend maken. Het Nederlands Elftal reist namelijk op 29 mei af voor een trainingskamp naar de Algarve in Portugal. Het is aannemelijk dat de selectie van Nederland in de week van 24 mei bekend wordt gemaakt.

23 spelers waarvan 3 keepers

Een selectie dient uit drieëntwintig spelers te bestaan waarvan zeker drie keepers. Mocht een speler geblesseerd raken vóór de eerste wedstrijd op het EK, dan mag nog een vervanger worden opgeroepen. Een UEFA official checkt wel of een speler écht zodanig geblesseerd is dat hij niet meer kan spelen.

Drie spelers extra?

Door het coronavirus werden verschillende competities uitgesteld dit seizoen. Daardoor ontstond een overvolle voetbalkalender. De UEFA heeft daarom besloten vijf, in plaats van drie, wissels toe te staan op het EK. België, Frankrijk en Italië hebben nu ook verzocht om een selectie van 26 (i.p.v. 23) spelers samen te stellen. De organisator komt binnenkort op dit verzoek terug.

Schrijf een reactie