De nachtmerrie van elke bondscoach: blessure gevallen voor een groot eindtoernooi. Hoewel het EK 2021 pas over enkele maanden plaatsvindt heeft trainer van de Rode Duivels, Roberto Martínez, al kopzorgen over de blessures van Axel Witsel en Dennis Praet.

Gescheurde achillespees Witsel

Axel Witsel (Borussia Dortmund) raakte in het duel tegen RB Leipzig geblesseerd aan zijn achillespees. Volgens de Duitse club duurt het maanden voordat de middenvelder is hersteld. Het is dus nog de vraag of Witsel het EK, dat 11 juni begint, haalt.

Is Witsel op tijd fit voor het EK?

Het wordt een race tegen de klok, maar er is steeds meer hoop dat Witsel het EK gaat halen. De middenvelder doet er zelf in ieder geval alles aan om op tijd fit te worden om met België actief te zijn op het EK.

Scheur in hamstring voor Praet

Naast Witsel moet België mogelijk ook Dennis Praet (Leicester City) missen. Praet, ook actief op het middenveld, liep in de wedstrijd tegen Stoke City een scheur in zijn hamstring op. Voor de kwetsuur van Praet lijkt minder lang te staan dan voor die van Witsel, maar in de aanloop naar het EK is het geen ideale voorbereiding.

Middenveld Rode Duivels

In de middenlinie van België zijn Chadli, Dendoncker, Menier en Tielemans andere opties. Daarnaast zouden bijvoorbeeld ook een speler als De Bruyne kunnen acteren op het middenveld.

Schrijf een reactie