De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het EK voetbal. Na overwinningen op Rusland (3-0) en Denemarken (2-1) is het zeker van de achtste finale. Maar welke landen kan het daarin treffen? Op deze pagina geven we alle opties overzichtelijk weer. Update: België speelt tegen Portugal!

Nummer 3 uit Poule A, D, E of F

De laatste groepswedstrijd speelt België tegen Finland. Als er verloren wordt eindigt Finland of Rusland bovenaan, maar we gaan er hier vanuit de Rode Duivels minstens gelijkspelen tegen Finland en daardoor groepswinnaar worden. De winnaar van 1B speelt tegen de nummer 3 van poule A, D, E of F. Waar het bij Nederland al lastig is om te bepalen wie de tegenstander wordt is dat bij België dus helemaal moeilijk.

Gelukkig is er een handig schema waarmee je kunt checken tegen welke nummer 3 je speelt. Zoek de combinatie van de huidige vier beste nummers 3 en je vindt de tegenstander.

Zondag 27 juni in Sevilla

Als België eerste wordt in Poule B speelt het op zondag 27 juni om 21:00 uur in Sevilla. De Spaanse stad was in eerste instantie niet gekozen als venue, maar Bilbao kon niet garanderen dat er publiek bij de wedstrijden aanwezig mocht zijn.

Schrijf een reactie