Kevin de Bruyne viel zaterdagavond tijdens de Champions League finale uit met een blessure. De grootste vraag die nu rijst: is De Bruyne op tijd fit om met België te spelen op het EK?

Update 10 juni: De Bruyne moet de eerste wedstrijd van België missen. Waarschijnlijk is hij de tweede wedstrijd wel fit.

Update 7 juni: De Bruyne heeft zich aangemeld bij het trainingskamp van België. De operatie is goed verlopen en De Bruyne zal zijn trainingsprogramma rustig opbouwen. Het is niet aannemelijk dat hij de eerste wedstrijd tegen Rusland meedoet.

Update zondag 30 mei: De Bruyne blijkt een gebroken neus en -oogkas te hebben. Het EK lijkt daardoor niet direct in gevaar, maar of de speler van City 100% fit is bij aanvang van het toernooi is nog de vraag.

Soort blessure

Tijdens de Champions League finale tussen Manchester City en Chelsea in Porto viel De Bruyne in de 60e minuut uit. De aanvoerder van City verliet huilend het veld na een botsing met Antonio Rüdiger. De Duitse verdediger van Chelsea kreeg geel voor zijn actie.

Wat voor soort blessure De Bruyne heeft is nog niet bekend. Maar aan de reactie van de 29-jarige Belg te zien, ziet het er niet goed. België moet dus vrezen voor zijn topspeler op het EK. Het eerste duel van de Rode Duivels op het toernooi staat gepland op 12 juni tegen Rusland. Bekijk hier de aftocht van de Bruyne in de CL finale:

Zodra er meer bekend is over de blessure van De Bruyne updaten we dit artikel.

1 Comment

Schrijf een reactie