Slecht nieuws voor alle Oranje liefhebbers die van plan waren de wedstrijden van het Nederlands Elftal in het café te kijken. Op vrijdag 28 mei kondigde demissionair minister president Mark Rutte en minister van VWS Hugo de Jonge versoepelingen aan. Het EK op grote schermen- of in kroegen kijken lijkt er echter helaas nog niet in te zitten.

Mogelijk later nog versoepelingen

De coronacijfers zien er steeds beter uit: het aantal besmettingen daalt al weken en er wordt steeds meer gevaccineerd. Het EK loopt van 11 juni t/m 11 juli dus het kan ook zijn dat er tussentijds nog extra versoepelingen worden aangekondigd. Maar cafés mogen voorlopig geen schermen op het terras plaatsen. Ook door grote schermen op andere publieke plekken in de stad lijkt een streep te kunnen.

‘Help nou even mee’

Zo zegt Rutte op de persconferentie, hiermee doelt hij op het verder omlaag brengen van de coronacijfers. Waar kun je het EK dan wel kijken? “Ga thuis kijken in plaats van in een tjokvol café. Het gaat nu even niet”, zo zegt de premier. “Er kan nu weer veel, maar we hebben ook gezien bij Koningsdag; als er te veel mensen samenkomen, ook buiten, dan leidt dat tot besmettingen. Ik wil eigenlijk aan Nederland vragen: help nou even mee.”

EK thuis kijken

Het advies is dus om het EK thuis te kijken, momenteel nog met maximaal 4 personen. En wat is er lekkerder dan een maand lang alleen maar voetbal kijken? We hebben alle TV programma’s rond het EK op een rijtje gezet. En ben je nog op zoek naar een nieuwe TV? Check dan ook op welke specificaties je allemaal moet letten bij de aankoop van een nieuwe televisie.

Schrijf een reactie