Op vrijdag 11 juni begint het EK 2021. Maar al dagen daarvoor zal de Oranje koorts flink oplopen. Wat is er dan lekkerder dan een maand lang voetbal kijken? Op deze pagina zetten we alle programma’s en uitzendingen gerelateerd aan het EK op een rijtje.

EK Voetbal op TV

De NPO heeft opnieuw de rechten van het EK weten te bemachtigen. Dat betekent dat alle wedstrijden (gratis) op de kanalen van de NOS te zien zijn, zowel op televisie als online. Voor de Belgen geldt hetzelfde maar dan op VRT. Bekijk het EK speelschema voor de data en aanvangstijden van alle wedstrijden. Behalve de live wedstrijden worden er verschillende TV programma’s rond het toernooi gemaakt. We hebben de grootste, leukste en meest interessante voor je op een rijtje gezet:

Dit rijtje zal binnenkort worden aangevuld met veel meer EK programma’s. Zo zal de NPO zelf met dagelijkse items van Studio Sport te zien zijn over de voorbereiding van Oranje.

EK in 4K kijken voor KPN klanten

Ben je klant bij KPN, dan kijk je het EK op NPO1 in 4K-resolutie. Natuurlijk moet je dna wel een TV hebben die deze resolutie aan kan. Nog geen klant bij KPN, je krijgt nu zelfs een gratis LG TV als je een abonnement neemt. Ook Ziggo klanten kunnen het EK in de betere 4K beeldkwaliteit bekijken, je dient dan wel een Max of Giga pakket te hebben.

Oranje Zomer (SBS 6)

De mannen van Veronica Inside dopen hun programma voor het EK om tot Oranje Zomer. Wilfred Genee, Johan Dreksen en René van der Gijp schuiven dagelijks (vanaf donderdag 10 juni) maar liefst twee keer aan in Zeist om het programma op te nemen. Ook presentatrice Hélène Hendriks zal met reportages bijdragen aan het programma. De uitzendingen worden op de volgende tijdstippen live uitgezonden:

Elke dag vanaf 10 juni20:00 – 20:45 uur
Live op SBS 622:50 – 00:00 uur

Mogelijk ken je het programma onder de naam VI Oranje. Onder deze naam werd het programma eerder opgenomen rond grote voetbal eindtoernooien. De rechten van deze naam liggen echter bij Voetbal International, waardoor het TV item nu Oranje Zomer heet.

Studio Europa (NPO)

Studio Sport wordt tijdens het EK omgetoverd tot Studio Europa. Vanaf 11 juni presenteren Sjoerd van Ramshorst en Henry Schut het programma op NPO. Vaste analisten zoals Marco van Basten, Kenneth Pérez en Wesley Sneijder en gasten zullen het programma vullen. Vanaf de openingswedstrijd wordt er elke avond terug- en vooruitgeblikt op de EK wedstrijden (die ook bij de NPO te zien zijn) en het Nederlands Elftal.

Villa Oranje (Videoland)

Presentator Frank Evenblij heeft samen met Mark van Bommel, John Heitinga, Dirk Kuyt en Wesley Sneijder een serie gemaakt waarin ze vooruitblikken naar het komende EK. Natuurlijk wordt er ook teruggeblikt op de hoogtijdagen waarin de vier spelers actief waren voor Oranje. De afleveringen van Villa Oranje zijn te zien op Videoland en verschijnen vanaf elke vrijdag.

TV kopen voor het EK

Ben je nog op zoek naar een nieuwe televisie op het EK optimaal op te bekijken? We hebben in een speciaal artikel alle belangrijke specificaties waar je op moet letten op een rijtje gezet. Check dus zeker de beste TV’s om het EK op te bekijken.

Schrijf een reactie