Sinds zijn vertrek bij Ajax lijkt Noa Lang zijn vorm te hebben terug gevonden. Bij zijn nieuwe club, Club Brugge, scoort Lang het ene na het andere doelpunt en geeft daarnaast ook nog vele assists. Kan bondscoach Frank de Boer nog onder Lang uit en zien we de 21-jarige aanvaller terug op het EK?

Van Ajax naar Club Brugge

Zou Ajax inmiddels spijt hebben van de verkoop van Lang? In de zomer van 2020 vertrok de buitenspeler voor zes miljoen euro naar het Belgische Brugge. Ajax trainer Erik ten Hag had geen plaats in zijn selectie voor Lang met spelers als Zakaria Labyad, Kudus Mohammed en David Neres hoger in de pikorde. Lang wilde aan spelen toekomen en besloot op zoek te gaan naar een andere club. Nu lijkt Club Brugge hem voor een spotprijs te hebben overgenomen want Lang laat indrukwekkende cijfers zien in de Jupiler Pro League.

Nederlandse teamgenoten

In achttien wedstrijden voor Club kwam Lang tot maar liefst elf doelpunten en zes assists (stats tot 8 februari). De Boer, bondscoach van het Nederlands Elftal, lijkt dus niet meer op Lang heen te kunnen. De kans is dan ook groot dat hij bij de eerstvolgende selectie van Oranje zit. Club Brugge staat ruim bovenaan in België en ook de Nederlandse teamgenoten van Lang kunnen goede cijfers overleggen. Zo is aanvoerder Ruud Vormer goed voor vier doelpunten en acht assists en wist spits Bas Dost (in de winter overgekomen van Eintracht Frankfurt) is zeven duels al vijf keer te scoren. Verder is Tahith Chong gehuurd van Manchester United en speelt Stefano Denswil in de verdediging. Genoeg reden voor De Boer om de duels van Club Brugge goed in de gaten te houden.

Schrijf een reactie