Je land plaatst zich voor het EK in 2021, je speelt vele kwalificatiewedstrijden maar kunt op het laatste moment niet in actie komen op het toernooi door een blessure. De horror voor veel spelers die zich, net zoals wij, al lang verheugen op het eindtoernooi. Op deze pagina zie je een overzicht van alle spelers die eigenlijk in actie zouden komen op het EK maar door een blessure helaas niet kunnen spelen.

In onderstaande tabel staan spelers die momenteel geblesseerd zijn en normaliter tot de selectie van hun land behoren maar nu geblesseerd zijn. Of deze spelers het EK gaan halen is nog niet zeker, het kan zijn dat het herstel voorspoediger loopt dan verwacht.

Spelers die EK mogelijk missen

LandSpelerBlessure
🇧🇪 BelgiëAxel WitselGescheurde achillespees
🇧🇪 BelgiëDennis PraetGescheurde hamstring
🇫🇷 FrankrijkCorentin TolissoSpierblessure
🇳🇱 NederlandVirgil van DijkKnieblessure
🇳🇱 NederlandTimothy Fosu-MensahKruisband rechterknie gescheurd
🇨🇭 ZwitserlandFabian SchärGescheurde knieband

Uitstel niet voor iedereen slecht

Het opschuiven van het EK van 2020 naar 2021 kwam niet voor iedereen slecht uit. Was het toernooi vorig jaar doorgegaan dan was er de kans dat we aanvallers Memphis Depay en Donyell Malen zouden moeten missen vanwege blessures. Hetzelfde geldt o.a. voor Harry Kane (Engeland), Paul Pogba (Frankrijk) en Nicklas Süle (Duitsland). Deze sterren zien we komende zomer hopelijk wel schitteren op het EK.

Schrijf een reactie