Frankrijk speelde de eerste wedstrijd op het EK 2024 tegen Oostenrijk. De Fransen wonnen met 1-0 (eigen doelpunt Wöber) maar kwamen gehavend uit de strijd. Zo liep Antoine Griezmann een hoofdwond op en brak Kylian Mbappé zijn neus. De grote vraag is nu: is Mbappé op tijd fit voor de wedstrijd tegen Nederland?

Update 21-06: Volgens het Franse nieuwsblad L’Equipe lijkt Mbappé vandaag niet te starten. De spits Olivier Giroud, die het onze Virgil altijd moeilijk weet te maken, lijkt in de basis te staan. Echter, deze week had Olivier ook last van verschillende pijntjes. We wachten even af hoe dit gaat aflopen.

Update: 19-06 (2): Mbappé verscheen in eerste instantie niet op de training van Frankrijk maar liet daarna toch zijn gezicht zien. Hij trainde zeker niet voluit mee en beperkte zich tot wat loopoefeningen en pass en trapvormen.

Update 19-06 (1): Mpabbé heeft zelf ook van zich laten horen op social media. Vertaald zegt hij: Zonder risico’s zijn er geen overwinningen..💪🏽😄

Update 18-06: Het Franse Canal+ meldt dat Mbappé vrijdag tegen Nederland niet inzetbaar is. Het laatste groepsduel tegen Polen zal de aanvaller waarschijnlijk wel meedoen (met een masker).

Botsing met Danso

Tegen het einde van de wedstrijd raakte Mbappé in botsing met Oostenrijk verdediger Kevin Danso. Mbappé kopte de bal richting doel maar botste daarna hard tegen de schouder van Danso aan met een gebroken neus tot gevolg. Hoe erg is zo’n blessure? Want heel Nederland kijkt natuurlijk eerst naar vrijdag: dan speelt Oranje het tweede groepsduel tegen Frankrijk.

Gebroken neus: geen operatie, wel masker

De Franse medische staf heeft inmiddels bekend gemaakt dat er niet geopereerd hoeft te worden. Dat is goed nieuws voor zowel Les Blues als Mbappé. Wel zal er nog een speciaal masker gemaakt moeten worden voor de nummer tien van Frankrijk. Het is daarom de vraag of Mbappé meespeelt tegen Nederland, naast natuurlijk zijn fysieke conditie. Nederland – Frankrijk wordt vrijdag 21 juni om 21:00 uur in Leipzig gespeeld.

Zodra er meer updates zijn over de blessure van Mbappé updaten we dit artikel.

Schrijf een reactie