Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorlopige selectie voor de oefenwedstrijden tegen Schotland en Duitsland bekend gemaakt. Deze selectie telt in totaal 30 spelers en kent twee debutanten: Quinten Timber en Joshua Zirkzee.

Wijnaldum keert terug

De voorlopige selectie kent weinig verassende namen, toch springt er één speler uit waar niet iedereen van snapt dat hij geselecteerd is: Georginio Wijnaldum. De middenvelder speelt tegenwoordig bij Al-Ettifaq in Saoedi Arabië en dus kun je deze uitnodiging toch enigszins opmerkelijk noemen.

Feyenoord hofleverancier

Feyenoord is (opnieuw) hofleverancier van de selectie van het Nederlands Elftal met vier spelers. Naast Timber zijn namelijk Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en ook Mats Wieffer geselecteerd. En dan zijn Justin Bijlow en Calvin Stengs er nog niet eens bij vanwege blessures.

Oefenwedstrijden voor EK

Nederland speelt op vrijdag 22 maart in de Johan Cruijff Arena tegen Schotland. Vijf dagen later staat het oefenduel tegen Duitsland op het programma in Frankfurt. We hebben ook alles over het oefenschema van Oranje voor het EK op een rijtje gezet. Binnen een paar weken zal Koeman de definitieve selectie bekend maken.

Schrijf een reactie