Op vrijdag 14 juni is het zo ver: dan start het EK 2024. Duitsland opent het Europees Kampioenschap in München dan tegen Schotland. In totaal doen er 24 landen mee aan het EK, maar wie is nou de favoriet? De bookies hebben daar meestal wel een goede kijk op. Daarom blikken we in dit artikel vooruit op de favorieten per groep. Daardoor krijgen we een goed beeld van welke landen er waarschijnlijk doorstromen naar de knock-outfase. Onderaan lees je onze wedtips.

Favorieten per groep

Allereerst kijken we naar de favorieten per groep op het EK 2024. In onderstaande tabellen zie je de quotes (bron: Toto) voor een land als het groepswinnaar wordt. Stel, in het voorbeeld van Groep A, dat Duitsland eerste wordt in de poule en je zet €10 in dan maak je €4 winst. Denk je dat Zwitserland, Hongarije of Schotland eerste wordt dan krijg je uiteraard meer uitbetaald als dit geval is.

Het is in Nederland mogelijk om via verschillende aanbieders weddenschappen te plaatsen. Het is goed om al deze sites te vergelijken want de quoteringen kunnen flink verschillen. Ga dus altijd op zoek naar de beste quotes om zoveel mogelijk winst te maken.

Groep A

We hebben de werking van de quotes hierboven al kort omschreven. In Groep A is Duitsland dus de overduidelijke favoriet. Plek 2 ligt volgens de bookies helemaal open.

LandQuote
🇩🇪 Duitsland1.40
🇨🇭 Zwitserland6.50
🇭🇺 Hongarije7.50
schotland Schotland9.00

Groep B

In poule B liggen de quoteringen dichterbij elkaar. Spanje is duidelijk favoriet voor de groepswinst maar ook Italië en Kroatië blijven onder een quote van 5.00 of lager. In deze poule des doods denken de bookmakers dat Albanië geen kans heeft.

LandQuote
🇪🇸 Spanje1.67
🇮🇹 Italië3.60
🇭🇷 Kroatië5.00
🇦🇱 Albanië22.00

Groep C

Door naar groep C waar Engeland zeer waarschijnlijk de groepswinst gaat pakken. Denemarken lijkt de grootste kanshebber op de felbegeerde tweede plek, die ook recht geeft op het bereiken van de achtste finales.

LandQuote
engeland Engeland1.39
🇩🇰 Denemarken5.00
🇷🇸 Servië8.50
🇸🇮 Slovenië11.00

Groep D

Groep D: de poule van Nederland. Het zal geen verassing zijn dat het Nederlands Elftal geen favoriet is in deze groep. Maar heel ver achter Frankrijk zit het ook niet, plek 1 of 2 lijkt dus zeer realistisch. Oostenrijk en de winnaar van de play-offs tussen Polen, Estland, Wales of Finland zijn de derde en vierde tegenstander van Oranje.

LandQuote
🇫🇷 Frankrijk1.57
🇳🇱 Nederland3.75
🇦🇹 Oostenrijk8.50
Play-Off winnaar A11.00

Groep E

In deze groep zien we de meest uitgesproken favoriet voor de groepswinst. België heeft namelijk de laagste quotering van alle landen voor de groepswinst. Dat komt mede doordat het met Roemenië, Slowakije en de winnaar van Play-Off B (Bosnië en Herzegovina, Oekraïne, Israël en IJsland) in de poule zit.

LandQuote
🇧🇪 België1.33
🇷🇴 Roemenië7.50
Play-Off winnaar B8.25
🇸🇰 Slowakije9.75

Groep F

In deze laatste groep is er een uitgesproken winnaar volgens de bookies. De kans is namelijk het grootst dat Portugal eerste wordt. Turkije, Tsjechië en de winnaar van Play-Off winnaar C gaan, als het aan de statistieken ligt, strijden om plek 2.

LandQuote
🇵🇹 Portugal1.43
🇹🇷 Turkije5.00
🇨🇿 Tsjechië8.75
Play-Off winnaar C9.25

Favorieten winnaars EK 2024

De kans op doorstroming van de poule naar de knock-out fase weten we nu. Maar wie heeft de grootste kans om het toernooi ook daadwerkelijk te winnen? Ook daar hebben de bookies natuurlijk een overzicht voor gemaakt. Je kunt tegenwoordig namelijk bijna overal op EK wedden.

LandQuote
engeland Engeland4.50
🇫🇷 Frankrijk4.50
🇩🇪 Duitsland7.25
🇪🇸 Spanje8.25
🇵🇹 Portugal9.00
🇧🇪 België15.00
🇮🇹 Italië17.00
🇳🇱 Nederland17.50
🇩🇰 Denemarken35.00
🇭🇷 Kroatië40.00
🇹🇷 Turkije50.00
Bron: Toto, 21-02-2024

In bovenstaande tabel hebben we alle landen meegenomen die een quotering van 50.00 of lager hebben op het winnen van het EK 2024. Zoals je kan zien staat Nederland op de achtste plaats als favoriet voor het toernooi. Engeland en Frankrijk zijn de grootste kanshebbers voor de eindzege met een quotering van 4.50.

Tips

Je hebt nu alle odds gezien voor de winnaars van de groep en voor de eindzege. Maar waar moet je nou precies op inzetten? Natuurlijk weten wij ook niet hoe je gratis geld maakt maar we hebben wel wat tips voor je, op basis van ervaringen in het verleden. Disclaimer: deze bieden geen garanties voor de toekomst.

  1. De odds voor de favorieten om groepswinnaar te worden zijn vrij laag, maar de kans dat dit ook gaat gebeuren is weer groot. Tip: neem soms genoegen met wat lagere quoteringen en minder winst, de kans dat je hiermee wint is groter. Een inzet op Duitsland, Engeland en België als groepswinnaar is daarom helemaal geen gek idee. Je kunt ze tevens ook nog mooi combineren. Spanje, Frankrijk of Portugal skippen we als groepswinnaar omdat de nummer 2 met een quote van 5.00 of lager in de betreffende groep te dicht in de buurt staat.
  2. De toernooizege is wat lastiger te voorspellen met 4.50 als laagste odd voor Engeland en Frankrijk. Het is hierbij goed om te kijken naar het speelschema. Wie komt wie tegen in de beslissende fase van het toernooi? Engeland lijkt daarbij in het voordeel te zijn gezien ze tot de halve finales geen #1 tegenkomen (als ze zelf eerste in de groep worden). Frankrijk komt mogelijk België al tegen in de kwartfinale.
  3. Verder doet het gastland het vaak goed (7.25 voor Duitsland) en is het altijd leuk om op Nederland (17.50) in te zetten om er nóg meer extra voor te juichen. Wat je ook doet, zet alleen in met geld dat je kan missen ;).

Schrijf een reactie