Eerder schreven we al een artikel over de leukste podcasts rond het EK, maar op televisie is er natuurlijk ook genoeg over het EK 2024 te volgen. Om je volledig op de hoogte te houden van alle gebeurtenissen en ontwikkelingen, hebben wij een overzicht samengesteld van de programma’s die je niet mag missen.

Wedstrijden van Oranje

De wedstrijden van het Nederlands Elftal zullen te zien zijn bij de NOS. Alle EK-wedstrijden worden uitgezonden op NPO 1, NPO 2 of NPO 3. Ook worden de wedstrijden van Oranje getoond op grote schermen in verschillende grote steden in Nederland.

Programma’s over het EK

Wij houden van Oranje (SBS6)

Helene Hendriks en Noa Vahle gaan samen het programma “Wij houden van Oranje” presenteren. In dit programma blikken ze samen met spelers en trainers alvast vooruit op het Europees kampioenschap dat plaats zal vinden in Duitsland.

Ziggo Sport Voetbal Cafe (Ziggo Sport)

Het Ziggo Sport Voetbal Café is een programma waarin presentator Wytse van der Goot vaak samen zit met tafelgasten zoals Marco van Basten, Ruud Gullit, Rafael van der Vaart en Youri Mulder. In dit programma kun je een aantal ervaren analisten hun ongezouten mening horen uiten over de wedstrijden.

EK Praat (ESPN)

Het programma ‘Voetbalpraat’ zal tijdens het EK worden omgetoverd tot ‘EK Praat’. Verwacht de mening van analisten als Jan Joost van Gangelen, Hans Kraay Jr en Pascal Kamperman. Dit programma is elke avond te zien op ESPN.

De Oranjezomer (SBS6)

De bekende mannen van ‘Voetbal Inside’ – Wilfred Genee, Johan Derksen en RenĂ© van der Gijp – zullen alles over het EK bespreken. Hierbij zullen verschillende gasten aansluiten, hoewel nog niet bekend is wie dat precies zullen zijn. Wat je van dit programma kunt verwachten, is heel veel lachen, gieren en brullen.

Daarnaast zal Wilfried nog een programma gaan presenteren rondom het EK. Dit programma krijgt de naam ‘Vandaag Inside Oranje Quiz’. In dit programma gaat hij op zoek naar de grootste voetbalkenner van Nederland.

NOS Studio EK 24 (NPO)

De NOS is veel bezig rondom het EK. Zo hebben ze het programma NOS Studio EK 24. Dit is een talkshow waar Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay als analisten aan zullen schuiven. De presentator van dit programma is Sjoerd van Ramhorst.

NOS EK-journaal (NPO)

Dit zal meer een informatief programma zijn in vergelijking met NOS Studio EK 24. In het NOS EK-journaal zullen verschillende Nederlandse journalisten het EK op de voet volgen in Duitsland. Zij zullen alle ontwikkelingen in een informatief jasje bespreken op televisie.

EK Koorts (SBS 6)

Wil je liever een realityserie zien dan een echt voetbalprogramma over het EK? Dan zit je bij dit programma goed! In dit programma worden verschillende fanatieke voetbalfans gevolgd. Je ziet vooral hoe zij naar elke wedstrijd toeleven. Het grappige is dat ook de tegenstanders van Nederland aan bod komen.

Schrijf een reactie