Een maand lang voetbal kijken, wie wil dat nou niet. Het kan tijdens het EK voetbal van vrijdag 11 juni t/m zondag 11 juli. Mocht je dan toch alle wedstrijden kijken, kun je het beter goed doen. Op deze pagina zetten we de beste beamers om het EK te kijken voor je op een rijtje. Samen met je vrienden voetbal op een groot scherm kijken, ideaal! Maar waar moet je precies op letten?

Beamer specificaties

In onderstaand rijtje vind je de belangrijkste specificaties van een beamer om voetbal op te kijken:

Resolutie

Je wil de voetbalwedstrijd natuurlijk zo scherp mogelijk zien, de bewegingen tijdens de wedstrijden moeten niet haperen. Een zo hoog mogelijke resolutie is daarom aan te raden, klanten van KPN en Ziggo kunnen het EK deze zomer zelfs in 4K kijken. Maar: hoe hoger de resolutie, hoe hoger de prijs van de beamer. Andere resoluties zijn WUXGA of FullHD.

Helderheid

De wedstrijden op het EK beginnen om 15:00, 18:00 en 21:00 uur. Het zal dus nog vrij licht zijn als de duels beginnen. Een goede reflectie op het scherm is daarom een belangrijke specificatie om op te letten bij het kopen van een nieuwe beamer. De helderheid wordt bij beamers uitgedrukt in ANSI Lumen. Staat de beamer buiten dan heb je een hogere ANSI nodig dan dat je binnen kijkt.

Ingangen

Om de beamer te verbinden met de tv ontvanger is een HDMI kabel nodig. Bij de meeste moderne beamers zit deze ingang er standaard op, maar check het toch even voor de zekerheid. Maar je kunt bijv. ook je laptop aansluiten of gebruik maken van een Google Chrome Cast.

Conclusie & Tips

Ga voor beamer met een scherpte/resolutie van minimaal Full HD, of 4K voor het beste resultaat. Check de hoeveelheid licht (lumen), afhankelijk van of je binnen- of buiten kijkt en controleer voor de zekerheid de ingangen van de beamer om het aan te sluiten. Wij komen dan op de volgende beamer tips:

Optoma HD146X – €499

Full HD en een ANSI Lumen van 3.600. Een prima model voor een prima prijs om het EK op te bekijken.

bol.com€499
Coolblue€499

Epson EH-TW7000 – €1049

Op zoek naar een 4K Beamer? Check dan zeker dit model van Epson.

Amazon€1.198,82 €1.049
bol.com€1.099
Coolblue€1.199 €1.049

Schrijf een reactie